kedai emas pokai pajak gadai

Ramai Yang Semakin Pokai, Terpaksa Pinjam Ah-Long Lanjutan PKP

Dalam sinar harian hari ini melaporkan ramai rakyat Malaysia semakin pokai apabila PKP 3.0 dilanjutkan lagi.

Walaupun ada mereka memiliki emas, tetapi disebabkan kedai emas tidak dibuka maka tidak dapat dijual, manakala banyak kedai pajak dah mula tutup disebabkan kehabisan modal.

Industri emas ini bukan hanya berlegar di sekitar kedai emas dan kedai pajak, apabila MITI hanya membenarkan sektor-sektor tertentu sahaja dibuka.

Syarikat supplier emas lansung tidak dibenarkan beroperasi manakala syarikat-syarikat runner emas picisan juga tidak beroperasi maka melekatlah emas dan kedai pajak mula kehabisan modal.

Banyak syarikat-syarikat kecil emas ini yang kami tahu tidak dapat beroperasi kerana bimbang ditahan dalam sekatan,

contohnya untuk urusan jual surat pajak, kedai pajak jual emas, ar-rahnu lelong emas tidak dapat meneruskan transaksi,

akhirnya apabila emas jatuh seperti hari ini, kedai pajak tidak mahu menanggung risiko, terus berhenti mengambil pajakan.

Petikan dari Sinar Harian 18 June 2021

Penularan Covid-19 sudah ke peringkat sporadik yang mana punca jangkitan tidak diketahui. Malah telah muncul varian-varian yang lebih ganas dan mampu mencetuskan kadar jangkitan serta kematian yang lebih tinggi.

Setuju atau tidak, akur saja. Ini melibatkan nyawa, bukan perkara main-main. Namun ketika kerajaan cuba mengimbangi faktor keselamatan dan kesihatan, sektor ekonomi perlu diberikan perhatian kerana ramai yang semakin ‘pokai’ sekarang.

Benar, dalam keadaan sekarang nyawa lebih utama tetapi ekonomi juga sangat perlu untuk kelangsungan hidup.

“Nak jual barang kemas, kedai emas pun tak beroperasi sebab tak termasuk dalam essential services. Nak gadai emas pun kedai gadai tak buka.

Read More di Sinar Harian



BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog

cara mphon zakat

Cara Mohon Bantuan Zakat Sewaktu PKP3.0 Untuk Kecemasan

Untuk makluman mereka yang tinggal di wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan ada menyediakan bantuan zakat untuk sebarang isu kecemasan sewaktu PKP 3.0 yang bakal berlanjutan sehingga 28 Jun nanti.

1. Cara Untuk Memohon

Mereka yang memohon boleh terus ke laman web MAIWP ez-zakat

Ataupun boleh scan menggunakan QR Code dibawah

cara mohon zakat pkp

2. Syarat Permohonan

  • – Golongan B40 yang terjejas pendapatan
  • – Tinggal di Kuala Lumpur, Labuan, Putrajaya
  • – Bukan penerima bantuan bulanan Baitulmal MAIWP
  • – Bukan penerima bantuan kecemasan Covid-19 2.0

Bagi penerima bantuan kecemasan 2.0 akan disalurkan secara automatik

3. Nombor Untuk Dihubungi

Untuk pertanyaan boleh berhubung di laman rasmi facebook MAIWP

cara mohon zakat pkp

4. Cara Menyumbang Bantuan

Mereka yang ingin menyumbang boleh menggunakan perkhidmatan di shopee bantuan kepada mereka yang terbeban

BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog

promosi ar-rahnu sepanjang PKP 3.0 2021

Promosi Pajak Gadai Ar-Rahnu Sepanjang PKP 3.0

Sepanjang PKP3.0 yang bakal bertambah 2 minggu lagi, sehingga Jun 28 ada banyak Ar-Rahnu yang sedang mengadakan promosi dan menyediakan pelbagai hadiah menarik kepada pengunjung yang datang memajak gadai di cawangan Ar-Rahnu beikut.

1. Ar-Rahnu Yapeim

cabutan kesetiaan ar-rahnu yapeim

“CAGAR DAN MENANG”Hampir 1.5 Kilogram emas menanti anda.Jom, Cagar emas anda di Ar Rahnu YaPEIM RM1,000.00 & ke atas untuk melayakkan anda menyertai kempen Cabutan Kesetiaan Ar Rahnu YaPEIM 2021.Jadi, tunggu apa lagi. Segera ke Ar Rahnu YaPEIM berdekatan anda atau layari laman sesawang rasmi Ar Rahnu YaPEIM untuk info Tertakluk terma dan syarat.(Gambar sekadar ilustrasi)

Tamat: 31 Disember 2021 ( claim )

2. Ar- Rahnu POS

ar-rahnu pos cabutan bertuah

Cagar emas di Pos ArRahnu dan anda berpeluang untuk menang hadiah lumayan bernilai lebih RM300,000! Pinjaman sehingga 75% dan upah simpan yang rendah. Syarat penyertaan:

1. Cagar emas dengan minimum RM5,000 di cawangan Pos ArRahnu selama 3 bulan.

2. Simpan resit cagaran sebagai bukti. Pemenang diumum 2 kali setahun.

3. Terbuka kepada warganegara dan bukan warganegara (menetap di Malaysia).

Tamat : 31 Disember 2021 ( claim )

3. Ar-Rahnu Bank Islam

ar rahnu bank islam

Ar-Rahnu Tambah Duit Campaign TEMPOH KEMPEN 1 Januari 2021 – 31 Disember 2021 KRITERIA KELAYAKAN Untuk layak, pelanggan perlu memenuhi kriteria-kriteria berikut: Permohonan baharu Ar-Rahnu Tawarruq dengan pembiayaan minimum sebanyak RM1,000 setiap akaun dalam Tempoh Kempen; Permohonan pembiayaan hendaklah dibuat, diluluskan dan diterima dalam Tempoh Kempen; Pelanggan dikehendaki mengekalkan akaun semasa Tempoh Kempen dan status akaun mestilah aktif;

Tamat : 31 Disember 2021 ( claim )

4. Ar-Rahnu Bank Muamalat

Sertai Kempen GADAI EMAS MENANG EMAS sekarang! Pajak emas anda untuk berpeluang memenangi hadiah menarik dari lebih RM500,000 hadiah keseluruhan! Untuk maklumat lanjut layari laman web Bank Muamalat

Tamat : 31 Disember 2021 ( Claim )

5. Ar-Rahnu CBP Pertama ( Coopbank )

ar-rahnu cbp pertama coopbank

Kepingan Emas (5g) ini bakal menjadi milik anda! Jom sertai peraduan kempen #ArRahnuCBPKanAda ! Setiap pelanggan yang membuat pembiayaan di Ar-Rahnu layak menyertai peraduan kempen #ArRahnuCBPKanAda dan bakal membawa pulang Kepingan Emas (5g) secara PERCUMA! 😊 Kunjungi mana-mana cawangan Ar-Rahnu CBP yang berhampiran hari ini!

Tamat : 31 Julai 2021 ( Claim )

6. Ar-Rahnu Koputra

Ar-Rahnu Koputra

Promosi Cabutan Bertuah Ar-Rahnu adalah satu peraduan yang dinanti-nantikan oleh setiap pelanggan setia Ar-Rahnu KOPUTRA untuk tahun 2021.

Program promosi ini merupakan penghargaan keatas kesetiaan pelanggan yang terus setia membuat pembiayaan Barang Kemas dan Emas di dalam Ar-Rahnu KOPUTRA di Seri Kembangan dan di Bangi.

Tamat : 31 Disember 2021 ( Claim )

BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog

seller emas mengamuk

Seller emas mengamuk Posting di Group kena hijack

Adab mana adab, mungkin ramai seller-seller baru tak tahu ataupun sengaja buat tak tahu, sebenarnya perbuatan hijack posting seller lain di mana-mana laman group tu seriously agak kurang disenangi oleh sapapun, jika nak promot produk kita pun, gunakan saluran yang betul, jangan main tala masuk post orang lain je.

comment kene hijack emas

Niaga produk lain pun salah, lagi-lagi kalau sama2 niaga produk sama iaitu emas, emas ni kat mana2 kedai pun sama je, niaga mende sama kenapa perlu nak hijack orang lain, kami selalu sebut, nak femes bukan cara gi marketing merata riti comment setiap post, jadilah femes dengan buat kelainan, cipta design sendiri, buat brand sendiri, setakat design sama dengan orang lain, itulah yang jadinye hijack post orang, buang harga, duk sibuk compare2 harga.. duk sibuk cari sapa murah last-last ke scammer juga akhirnya.

Jadilah macam mawar, dia tak scam, dia tak tiru design orang, dia buat emas sendiri rose gold tak sama macam orang lain, dia jual mahal pun sapa nak complaint, mende ekslusif dia sorg je ada.

mawar jewellery emas

Ada banyak lagi company yang boleh amik contoh, semua dah buat trademark sendiri, tak kacau harga orang lain

Gdora

kedai emas gdora

Angsa Emas

kedai emas angsa emas bangi

Sri Tanah Merah

kedai emas sri tanah merah

Tu antara contoh-contoh , ada banyak lagi.. jika rasa nak hijack juga posting seller lain, sukahatilah, kami pun bukan sapa2..sales pun sendu…

BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog

batuan emas perth mint

Batuan Emas Terbesar di Dunia milik Perth Mint

Selepas memiliki syiling emas terbesar didunia, Perth Mint sekali lagi mencipta sejarah dengan memiliki batuan emas terbesar didunia apabila membeli batuan specimen emas yang dikenali sebagai “King Henry” sempena nama pencari gali yang menemui bongkah emas tersebut Henry Dole.

CEO Perth Mint sedang memerhatikan batuan specimen emas terbesar didunia

Bongkah emas seberat 94 kilogram itu dianggarkan memiliki sekurang kurangnya 40 kilo emas jika dileburkan akan dipamerkan di West Australia, tempat dimana ia ditemui iaitu di Beta Hunt Mine, berdekatan dengan Bandaraya Perth

Biasanya batuan emas sebesar 90kg ini sangat jarang ditemui, Perth Mint bernasib baik kerana pemilik asalnya tidak berniat untuk menjualnya keluar dari Australia dan hanya menjualnya dengan harga RM10 juta walaupun value nya boleh mencecah 2 atau 3 kali ganda jika dilelong di lelongan awam.

Sebagai syarikat milik penuh kerajaan negeri, Perth Mint yang juga refinery emas terbesar di Australia, dan satu satunya syarikat yang memiliki 5 recognization komoditi exchange terbesar di dunia diberi tanggungjawab untuk mempamerkan bongkah emas tersebut untuk generasi akan datang di ruang pamerannya di Perth, Australia.

Pengiktirafan Ketulenan Perth Mint

  • LBMA, london
  • COMEX, New York
  • SGX, Shangai
  • TOCOM, Tokyo
  • MDCC, Dubai

Produk Gold Silver Perth Mint

gold bar perth mint australia

Syarikat Malaysia yang memasarkan

buy silver malaysiaBuySilverMalaysia
nubex perth mintNusantara Bullion Exchange
pg gold museum perth mintPG Gold Museum
azfa arting bullionAzfaArting Art Bullion Store
masdora perth mintMasdora Official Store

Pelaburan Emas Perth Mint

quantum metal perth mintQuantum Metal Gold Investment
bank muamalat perth mintMuamalat Gold i Investment Account
BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog