pasar-payang-laris

10 Ribu Pengunjung Datang Beli Emas Pasar Payang 3 Hari Selepas PKPP

Walaupun harganya kini agak mahal, permintaan emas di Pasar Kedai Payang di Kuala Terengganu meningkat dan perniagaan di situ semakin rancak dengan kehadiran ramai pelancong luar dan tempatan.

Ikuti laporan wartawan Sinar Harian, Norhaspida Yatim ke kedai-kedai emas di Pasar Payang, Kuala Terengganu

Ulasan: Sampai 10,000 pengunjung yang datang, confirm wujud lepas ni kluster emas

rupeek-box

Pajak Gadai Di India Guna UV Hapus Corona Virus Pada Barang Kemas

Rupeek, sebuah syarikat fintech pajak gadai emas online di India memperkenalkan rupeekz, sebuah kiosl box menggunakan teknologi UVC dalam urusniaga mereka ditengah krisis wabak covid yang melanda India dan menjejaskan ekonomi negara.

Penggunaan UVC Box dipercayai dapat mengurangkan penularan wabak covid-19 melalui sentuhan barang kemas diantara pelanggan dan pekerja yang bertugas

rupeek-box

RupeekZ menggunakan germicidal technology ini dengan cara memancarkan gelombang UVC kepada barang kemas yang dibawa pelanggan melalui mesin Ultra Cahaya Violet (UVC) didalam bekas yang tertutup.

Proses ini dikatakan dapat membunuh dan menghapuskan kebanyakan virus dan kuman pada barang kemas terbabit.

Pada masa yang sama penggunaan kaedah ini dapat menggalakkan pelangan mengurangkan sentuhan tidak perlu bagi membendung penularan wabak coronavirus yang masih belum berakhir di banyak negara.

Menggunakan Teknologi UVC Untuk Membendung Corona Virus
Disesetengah negara maju, teknologi UVC selalu digunakan untuk menulenkan air mentah, ia berpotensi untuk menghapuskan sebarang organisma mikro, jadi ramai yang bertanya, mampukah teknologi UVC ini digunakan untuk melawan novel Corona virus, adakah ia selamat dan boleh digunakan secara meluas?
Di Malaysia, pajak gadai hanya gunakan sarung tangan getah untuk membendung penularan coronavirus melalui barang kemas
hello gold touch n go

Beli Emas Guna Touch N Go by HelloGold

Tinggal beberapa hari je lagi promosi emas Hellogold bersama Touch N Go eWallet bakal berakhir. Menarik offer dia cuma beli emas RM100 ( kira-kira dalam 0.42gm+ emas ) di apps Hellogold, pelabur akan mendapat RM10 cashback + RM10 dalam bentuk gold (0.04gm+ emas)

Harga emas hello gold RM236.94/gm, jika beli RM100 dapat dalam 0.42gm emas, tapi kalau beli guna Touch N Go Wallet dapat dalam 0.46gm + RM10.00 cashback..

0.42gm + 0.042gm (Promosi) + RM10.00 cashback

Nak apa lagi, ok sangat dah tu dapat emas murah, tapi ini emas digital lah bukan physical, tapi ok verified by kerajaan. Promosi berakhir 28 June 2020, tinggal 3 hari je lagi.

beli emas hello gold touch n go

OPEN HELLOGOLD ACCOUNT HERE

How To Grab This Promotion
hello gold touch n go promo
Step 1
For new users, download the HelloGold app and sign up. For existing users, update your HelloGold app to the latest version.

Step 2
Login to your HelloGold account and click ‘Buy Gold’

Step 3
Key in your desired savings value worth RM100 and above (to be eligible for rewards).

Step 4
Select the Touch ‘n Go eWallet as your preferred payment method.

Step 5
Click ‘Buy’ to complete your transaction.

GRAB HELLOGOLD PROMOTION HERE

shopee shake gold bar

Shake2 Waktu PKP Dapat Emas Dari Shopee

Seorang blogger berkongsikan gambar gold bar 1gram 999.9 zodiac yang diterimanya setelah menang peraduan “Shake Till You ONG” di Shopee. Akhirnya hadiah yang dijanjikan diterima setelah PKP selesai,

jika terima sebelum PKP harga emas jauh lebih murah, nasib baik harga emas naik berganda selepas PKP ni.

Yang bestnya, nasib baik lagi dia menang bar dengan skali goncang je, betullah org tua kata, rezeki tak salah alamat…

peraduan shopee super shake

Peraduan Shopee Super Shake

Peraduan Shopee Super Shake diperkenalkan kali pertama sejak June 2018. Cara untuk menyertainya sangat mudah, anda hanya perlu mendownload apps shopee.

2. Kemudian login kedalam Apps shopee dalam jam 12 tengahari-9mlm cari dimana promosi shake sedang berlansung dan goncangkan phone untuk menerima samada coin atau hadiah dari shopee.

Senang je, janji log masuk shopee dalam jam 12 tengahri sampai 9mlm, dan goncang 🙂

Beli Emas Di Shopee

Gold Bar 1gram 999.9 Zodiac yang dimenangi

rujukan: http://www.penbiru.com/2020/06/gold-bar-dari-shopee.html

wau bulan gold bar

Gold Bar Wau Bulan Exclusive by Publicgold

Public Gold hari ini membuka pre order untuk gold bar koleksi terbaru mereka bertemakan wau bulan dengan harga dibuka dalam RM285/pcs sahaja.

Tapi kena beli minimum 5pcs RM1425. Cukup murah dah untuk disimpan sebagai koleksi dan juga sebagai hadiah cenderamata

gold bar wau bulan depan
Pandangan Depan

gold bar wau bulan belakang
Pandangan Belakang

Produk Description

-1.00gram 999.9 24k per pcs
-London Bullion Market Association (LBMA) Certified
-99.99% 24K Pure Gold
-No SST
-Collectible
-Best for Gift and Investment
-Public Gold’s unique 1gm LBMA accredited gold bar with various themed apart from wealth protection
-Can be use as meaningful & memorable gifts to elders, friends and family during any festive seasons
-Excellent material which is long lasting
-Stylish with latest trend designs
-Preorder items will be reached within 3 weeks

Cara Tempah dan Order

Tempahan telah dibuka, boleh preorder disini

Maklumat ringkas Wau Bulan

Wau bulan merupakan antara jenis wau yang paling popular di Malaysia. Kepopularannya didominasi oleh rakyat pantai timur di Semenanjung Malaysia.

Bentuk jenis wau ini menyerupai bulan sabit pada bahagian hadapan dan separa bulatan pada bahagian ekornya. Justeru, wau tersebut kelihatan seperti bulan yang terbit di angkasa apabila diterbangkan.

Dari segi saiz, wau bulan lebih besar berbanding wau lain. Lebarnya biasa adalah sepanjang 2.5 meter dengan tinggi 3.5 meter.Ini untuk memastikan corak yang terdapat pada wau tersebut kelihatan jelas dan menyerlah. Bagi menyerlahkan daya tarikan jenis wau ini, pemilihan warna yang terang dan corak yang lebih besar menjadi pilihan.

Wau Bulan dikatakan telah bermula pada zaman kerajaan Srivijaya, yang mengikut legenda, mula digunakan oleh seorang putera bernama Dewa Muda. Corak bunga dan daun pada wau Dewa Muda dikatakan merupakan peta daerah yang telah dikuasainya.

Tempah Sekarang