pulut dakap pg mall

Promosi Pulut Dakap Special Preorder by PGMall

Berita baik bagi mereka yang masih mencari rantai tangan emas pulut dakap, di PGMall ada mengadakan Promosi Special Preorder untuk rantai tangan emas pulut dakap 916.

pulut dakap public gold

Nampak macam ada 3 versi harga :

  • 1. RM2099 – (Length) 15.0-16.5cm± (Weight) 6.5-7.0gm±
  • 2. RM2249 – (Length) 17.0-18.5cm± (Weight) 7.0-7.5gm±
  • 3. RM2399 – (Length) 19.0-20.5cm± (Weight) 7.5-8.0gm±

Design Rantai Tangan Pulut Dakap (2C – 2 color yellow & white )

Mereka yang berminat untuk dapatkan special order pulut dakap by PGMall boleh order disini, penghantaran percuma dan diinsurankan. Insyallah selamat.

Ingin jana income jual beli emas online, daftar dealer Public Gold

P.S Harga emas hari ini melantun naik sehingga RM5.00/gram dalam masa 12 jam, jarang sebenarnya harga emas naik mendadak tinggi dalam masa sehari, biasanya naik turun harga emas hanya sekitar RM0.50/gram sehari. Entah apa puncanya harga emas melantun naik hari ini. Ekming masih mengkaji kenapa dan bagaimana harga boleh melantun naik sehingga mencapai usd1850/onz (antara tertinggi, paling tinggi USD1900/onz pada 2011)

Hotel Di Vietnam Sediakan Tandas Emas Untuk Pengunjung

Bagi mereka yang suka shopping di Vietnam, sebuah hotel bernama Dolce Hanoi Golden Lakes menawarkan layanan eksklusif dengan ciri-ciri binaan bersadurkan emas seperti dinding bangunan, kolam mandi, syiling, meja makan dan termasuk tandas disadurkan dengan emas 24 karat.

Harga untuk menginap di Hotel ini bermula pada harga RM1000 ( seribu satu malam) dah boleh rasa berkumuh diatas mangkuk tandas 24 karat.

“Kira-kira 1 tan emas digunakan untuk membina hotel emas ni” kata pemiliknya Luong Van Thuan, pemilik Hotel mewah ini. Luong adalah bekas veteran perang vietnam dan bekerja sebagai pemandu teksi di Hanoi selepas perang sebelum menempa kekayaan dalam industri pembinaan dan hartanah.

Pssst 1 Tan emas hari ini bernilai lebih kurang RM250 juta ringgit. Harga emas hari ini

Lelongan Emas Online Di Ar-Rahnu Bank Muamalat

Bank Muamalat telah memperkenalkan platform lelongan barangan emas secara atas talian untuk mereka yang berminat mendapatkan emas lelong, boleh layari laman web Ar-Rahnu Auction

Pendaftaran sebagai pembida adalah percuma, talian telah di buka Sekarang!

Lelongan pertama bermula hari ini 13-7-2020 jam 10:00 pagi

1. Pertama user kena mendaftar dahulu di laman web tersebut, click signup

Signup

2. Kedua selepas login/daftar, pergi ke laman utama, boleh tengok jumlah item yang dilelong untuk sesuatu sesi

lelongan bank muamalat

3. Klik cawangan mana yang hendak membida

4. Pilih akaun/item mana yang hendak dibida

5.Lihat gambar item yang hendak dibida dan isikan jumlah bidaan anda

item-lelong-emas

Tips

Ini ekming cuba2 je.. kalau nak tahu jumlah lelongan tinggi, masukkan jumlah dibawah lelongan, dapat tahu nilai bidaan sekarang

Gold Bar Emas Palsu Copy Ori Dijual Berleluasa di Marketplace ternama

Jual beli emas jongkong emas palsu bukan perkara asing dalam urusniaga emas, tapi akhir-akhir ini ada pihak mengambil kesempatan menjual gold bar copy ori sebijik sa di laman marketplace ternama seperti @libaba, dhgate dan sebagainya Ekming terima maklumat dari seorang sahabat fb dan terus menyiasat

Siasatan bermula dengan menggunakan keyword “pamp suisse gold plated” di google.

Berdesup terpampang di paparan muka pertama google gold bar emas copy ori pamp suisse di marketplace dhgate beserta rating star lagi.

Oleh kerana dalam posting sahabat diatas tu kata pamp suisse sahaja yang ada clone. Ekming teruskan lagi siasatan untuk brand-brand yang lain,

Rupanya bukan sahaja gold bar pamp suisse sahaja kena clone.. malah..gold bar Perth Mint pun kena

Gold Bar Perth Mint Gold Plated dijual pada harga RM103 per pcs, agak mahal juga walaupun bukan emas tulen.

Kemudian carian lagi di laman kedai tersebut menjumpai pelbagai jenis bar ternama yang lain turut diklon.

Pamp suisse, perth mint, argo dan apmex turut diklon.

Manakala precinox, valcambi dan beberapa jenis gold bar popular lain ekming tak jumpa Laman web kedai tu.

(valcambi bar ada di alibaba, tapi tidak ditulis plated)

Carian di shopee dan lazada masih belum ada produk clone ini

muhyiddin yassin

Gold Bar Tan Sri Muhyiddin Yassin PM8 by Public Gold

Gold bar 999 baru keluaran Public Gold dijangka akan hadir ke pasaran tidak berapa lama lagi kali ini dengan tagline #kesanakesini, yang memaparkan wajah Perdana Menteri Malaysia ke 8, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Gold bar ini adalah keluaran Public Gold pada Julai 2020

gold-bar-muhyiddin

Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan bar ini, tunggu order dibuka di PGMall mungkin beberapa hari lagi, bar limited edition ini akan dihasilkan sebanyak 20,000 pcs sahaja

Dapatkan Bar “Abah” di PGMall

Mungkin ada yang suka dan ada yang tak suka PM8 kita (setiap tokoh politik ada pro ada yg con), tapi sejarah tetap sejarah, bar ini tetap akan menjadi salah satu item berharga untuk disimpan.

Dapatkan SEKARANG …..

Biodata Ringkas Tan Sri Muhyiddin Yassin

Yang Amat Berhormat Tan Sri Dato’ (Dr) Haji Muhyiddin bin Haji Muhammad Yassin adalah seorang ahli politik Malaysia dan Perdana Menteri Malaysia ke-8. Beliau dilantik pada 29 Februari 2020 dan bersumpah pada 1 Mac 2020 selepas peletakan jawatan yang tidak dijangka oleh Mahathir Mohamad pada 24 Februari 2020.

Beliau merupakan Ahli Parlimen bagi Pagoh, Ahli Dewan Negeri Johor bagi Gambir, Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Beliau pernah menjadi Timbalan Presiden Pakatan Harapan dari 2016 sehingga 2020 dan sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia dari 2009 sehingga 2015, Timbalan Pengerusi Barisan Nasional dan Timbalan Presiden UMNO, parti komponen utama Barisan Nasional (BN) dari 2009 hingga 2016.

Beliau dibesarkan di negeri Johor Darul Ta’zim dan menyertai perkhidmatan awam negeri selepas menamatkan pengajian dari Universiti Malaya. Beliau memegang jawatan pengurusan di pelbagai syarikat milik kerajaan negeri. (wiki)

Ingin jana income jual beli emas online, daftar dealer Public Gold