cara daftar affiliate shopee

Cara Jual Emas Guna Affiliate Shopee

Shopee adalah rangkaian marketplace terbesar di Malaysia hari ini, dimana ada ramai peniaga-peniaga emas online menjual barang kemas mereka dalam talian.

Ada pelbagai design lama, klasik, ketum, marjerin dan macam-macam lagi disana, tambahan lagi jual beli emas di shopee lebih trusted berbanding jual beli emas di facebook, instagram dan sebagainya.

Shopee Ambassador Programme

Kami pernah tulis dalam ebook “asas perniagaan emas“, kos untuk membuka kedai emas bukannya kecil, malah untuk meniaga emas kecil-kecilan pun jika modal kurang seratus ibu juga sukar kerana pilihan item tidak banyak.

Kos untuk memulakan perniagaan emas sangat tinggi, lima ratus ribu pun tidak cukup biarpun hanya untuk bermula.

Tambahan pula banyak ruang pinjaman untuk perniagaan emas seperti PUNB, Tekun dan sebagainya seakan semakin sukar. untuk perniagaan emas.

Tetapi jika ada yang masih berminat untuk meniaga emas dengan modal kecil ataupun tanpa modal sekalipun, kini ada pilihan dengan hanya menjadi affiliate di Shopee sahaja, ini adalah caranya.

Biasanya bila nak tengok barang kemas terbaru di shopee, ekming akan search “916”, pilih penjual “local” dan kemudian pilih harga RM150 keatas (untuk get rid off emas bangkok korea dan emas2 celup yang lain).

Maka akan keluarlah pelbagai jenis barang kemas design terbaru seperti dibawah

shopee affiliate daftar

Dengan mendaftar sebagai affiliate shopee, anda boleh share produk2 emas di shopee di mana2 media sosial dan boleh mendapat komisien untuk setiap pembelian, mudah sahaja.

Bagaimana untuk daftar affiliate di shopee?

Jika anda berminat untuk menjadi instafemes emas ke, youtubers emas femes ke, hanya perlu daftar menjadi affiliate shopee, cuma isi form di sini

Kemudiannya pilih tarikh sesuai untuk menhadiri video meeting diorang, mereka akan bagi penerangan dahulu berkenaan tugas2 affiliate ini, kemudiannya perlu isi pelbagai borang maklumat verifikasi diri untuk tujuan keselamatan sebagainya.

Kami tak dapat nak share langkah-langkah lebih details kerana Privasi dan Sekuriti diatas platform shopee, anda akan dikongsikan dengan ramai mereka berjaya menjadi affiliate di shopee.

Ada antaranya shopee femes berjaya menjana sehingga 20,000 sebulan komisyen, dan ada student yang berjaya menjana income tetap RM4000 sebulan dengan hanya menjadi shopee femes part-time sahaja.

Jika berminat untuk menjadi affiliate shopee daftar sahaja disini

Isi Google form disini untuk mula mendaftar Shopee Ambassador Program >> here

daftar affiliate pgmall public gold

Cara Jadi Affiliate Public Gold Tanpa Daftar Agent

Public Gold adalah jenama gold bar paling famous di Malaysia, mempunyai rangkaian hampir di seluruh Malaysia dan mempunyai beribu-ribu agent dan pelabur emas melalui platform public gold mereka.

Bagaimana Untuk Mendaftar Agent Public Gold

Untuk mendaftar menjadi agent Public Gold / PGMALL boleh klik link bawah

Jika sebelum-sebelum ini untuk menjual produk Public Gold biasanya user perlu mendaftar sebagai agent , pada 2008 tidak silap anda kena membeli sekurang-kurangnya RM20k gold bar untuk menjadi agent biasa dan sekurang-kurangnya RM100k untuk menjadi master dealer.

Tetapi sejak PG memperkenalkan PGMall, user biasa pun boleh menjana income dengan hanya berkongsikan referral / affiliate link PGMall tanpa perlu mendaftar sebagai agent PG tetapi komisyennya mungkinlah tidak sebesar seperti agent itu sendiri, sekitar 0.5% dari sales serta juga cashback jika kita beli sendiri maksimum 3.5% berpandukan pada level shopper.

Bagaimana Untuk Menjadi Affiliate PGMall

Untuk mendaftar sebagai affiliate PGMall boleh mendaftar disini.

Bagaimana Pengiraan Komisyen PG Mall

Level shopper di PGMALL terbahagi kepada 4 level, iaitu biasa (Shopper), Super Shopper, Premium Shopper dan Elite Shopper. Setiap level mempunyai beza komisyen berlainan. Untuk naik dari shopper biasa kepada level keatas, user perlu referkan lebih ramai shopper berdaftar ke PGMall, contohnya dari shopper biasa ke Super Shopper memerlukan 50 shopper berdaftar dengan anda dan begitulah seterusnya. Senang je cuma daftar dan kongsikan link akan datang.

USER LEVELRef.S(%)SS(%)PS(%)ES(%)
Shopper (S)00.50.150.150.15
Super S (SS)501.00.150.150.15
Premium S (PS)2001.50.50.150.15
Elite S (ES)3002.00.50.50.15

Produk Jongkong Emas di PGMall