muhyiddin yassin

Gold Bar Tan Sri Muhyiddin Yassin PM8 by Public Gold

Gold bar 999 baru keluaran Public Gold dijangka akan hadir ke pasaran tidak berapa lama lagi kali ini dengan tagline #kesanakesini, yang memaparkan wajah Perdana Menteri Malaysia ke 8, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Gold bar ini adalah keluaran Public Gold pada Julai 2020

gold-bar-muhyiddin

Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan bar ini, tunggu order dibuka di PGMall mungkin beberapa hari lagi, bar limited edition ini akan dihasilkan sebanyak 20,000 pcs sahaja

Dapatkan Bar “Abah” di PGMall

Mungkin ada yang suka dan ada yang tak suka PM8 kita (setiap tokoh politik ada pro ada yg con), tapi sejarah tetap sejarah, bar ini tetap akan menjadi salah satu item berharga untuk disimpan.

Dapatkan SEKARANG …..

Biodata Ringkas Tan Sri Muhyiddin Yassin

Yang Amat Berhormat Tan Sri Dato’ (Dr) Haji Muhyiddin bin Haji Muhammad Yassin adalah seorang ahli politik Malaysia dan Perdana Menteri Malaysia ke-8. Beliau dilantik pada 29 Februari 2020 dan bersumpah pada 1 Mac 2020 selepas peletakan jawatan yang tidak dijangka oleh Mahathir Mohamad pada 24 Februari 2020.

Beliau merupakan Ahli Parlimen bagi Pagoh, Ahli Dewan Negeri Johor bagi Gambir, Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia. Beliau pernah menjadi Timbalan Presiden Pakatan Harapan dari 2016 sehingga 2020 dan sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia dari 2009 sehingga 2015, Timbalan Pengerusi Barisan Nasional dan Timbalan Presiden UMNO, parti komponen utama Barisan Nasional (BN) dari 2009 hingga 2016.

Beliau dibesarkan di negeri Johor Darul Ta’zim dan menyertai perkhidmatan awam negeri selepas menamatkan pengajian dari Universiti Malaya. Beliau memegang jawatan pengurusan di pelbagai syarikat milik kerajaan negeri. (wiki)

Ingin jana income jual beli emas online, daftar dealer Public Gold
hello gold touch n go

Beli Emas Guna Touch N Go by HelloGold

Tinggal beberapa hari je lagi promosi emas Hellogold bersama Touch N Go eWallet bakal berakhir. Menarik offer dia cuma beli emas RM100 ( kira-kira dalam 0.42gm+ emas ) di apps Hellogold, pelabur akan mendapat RM10 cashback + RM10 dalam bentuk gold (0.04gm+ emas)

Harga emas hello gold RM236.94/gm, jika beli RM100 dapat dalam 0.42gm emas, tapi kalau beli guna Touch N Go Wallet dapat dalam 0.46gm + RM10.00 cashback..

0.42gm + 0.042gm (Promosi) + RM10.00 cashback

Nak apa lagi, ok sangat dah tu dapat emas murah, tapi ini emas digital lah bukan physical, tapi ok verified by kerajaan. Promosi berakhir 28 June 2020, tinggal 3 hari je lagi.

beli emas hello gold touch n go

OPEN HELLOGOLD ACCOUNT HERE

How To Grab This Promotion
hello gold touch n go promo
Step 1
For new users, download the HelloGold app and sign up. For existing users, update your HelloGold app to the latest version.

Step 2
Login to your HelloGold account and click ‘Buy Gold’

Step 3
Key in your desired savings value worth RM100 and above (to be eligible for rewards).

Step 4
Select the Touch ‘n Go eWallet as your preferred payment method.

Step 5
Click ‘Buy’ to complete your transaction.

GRAB HELLOGOLD PROMOTION HERE

wau bulan gold bar

Gold Bar Wau Bulan Exclusive by Publicgold

Public Gold hari ini membuka pre order untuk gold bar koleksi terbaru mereka bertemakan wau bulan dengan harga dibuka dalam RM285/pcs sahaja.

Tapi kena beli minimum 5pcs RM1425. Cukup murah dah untuk disimpan sebagai koleksi dan juga sebagai hadiah cenderamata

gold bar wau bulan depan
Pandangan Depan
gold bar wau bulan belakang
Pandangan Belakang

Produk Description

-1.00gram 999.9 24k per pcs
-London Bullion Market Association (LBMA) Certified
-99.99% 24K Pure Gold
-No SST
-Collectible
-Best for Gift and Investment
-Public Gold’s unique 1gm LBMA accredited gold bar with various themed apart from wealth protection
-Can be use as meaningful & memorable gifts to elders, friends and family during any festive seasons
-Excellent material which is long lasting
-Stylish with latest trend designs
-Preorder items will be reached within 3 weeks

Cara Tempah dan Order

Tempahan telah dibuka, boleh preorder disini

Maklumat ringkas Wau Bulan

Wau bulan merupakan antara jenis wau yang paling popular di Malaysia. Kepopularannya didominasi oleh rakyat pantai timur di Semenanjung Malaysia.

Bentuk jenis wau ini menyerupai bulan sabit pada bahagian hadapan dan separa bulatan pada bahagian ekornya. Justeru, wau tersebut kelihatan seperti bulan yang terbit di angkasa apabila diterbangkan.

Dari segi saiz, wau bulan lebih besar berbanding wau lain. Lebarnya biasa adalah sepanjang 2.5 meter dengan tinggi 3.5 meter.Ini untuk memastikan corak yang terdapat pada wau tersebut kelihatan jelas dan menyerlah. Bagi menyerlahkan daya tarikan jenis wau ini, pemilihan warna yang terang dan corak yang lebih besar menjadi pilihan.

Wau Bulan dikatakan telah bermula pada zaman kerajaan Srivijaya, yang mengikut legenda, mula digunakan oleh seorang putera bernama Dewa Muda. Corak bunga dan daun pada wau Dewa Muda dikatakan merupakan peta daerah yang telah dikuasainya.

Tempah Sekarang

gold bar covid 19 malaysia

Battle of COVID 19 Gold Bar by Public Gold

Terscroll-scroll di facebook, ekming terbaca tempahan untuk gold bar kenang-kenangan “Battle Of Covid 19” Pandemic Malaysia bakal dikeluarkan tidak lama lagi oleh publicgold , sebanyak 10,000 pcs sahaja akan dihasilkan.

Mereka yang berminat, dapatkan gold bar limited ini di PGMALL

Maklumat Gold Bar Battle Of COVID 19 Malaysia

Pada muka depan bar itu dilekatkan gambar hero covid 19 negara Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, Pengarah Kesihatan Malaysia bersama dengan tagline yang popular semasa pkp tempohari #pkp #mco dan 3 orang frontliner yang berpakaian lengkap coverall atau dikenali PPE safety product kit yang dipakai frontliner yang berjuang di medan tempur dengan corona virus.

Ringkasan Pandemic Covid-19 di Malaysia

Peristiwa PKP / MCO ini mungkin akan menjadi satu sejarah bukan saja di Malaysia malah didunia dimana sejak 18 Mac 2020 kita semua diarahkan berkurung dirumah, tidak pergi bekerja, tidak pergi bersekolah, hanya ketua keluarga sahaja boleh keluar, itupun hanya untuk membeli barang mentah.

Perintah Kawalan Pergerakan, PKP

Norma kehidupan baru mula berubah, semasa dalam tempoh berkurung kita hanya mampu melihat statistik dan angka pesakit covid 19 yang mula melambung di dalam negara bermula dari kluster tabligh hinggalah kluster kayangan.

Kebanyakan kita hanya mampu menjadi keyboard warrior untuk melawan musuh yang tidak dapat dilihat ini dan mudah berjangkit walaupun jarak beratus meter.

Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan, PKPD

Pada masa yang sama, negara baru sahaja bergelut dengan pertukaran rejim politik menyebabkan ketidak aturan polisi untuk membendung wabak baru ini. Dari Perintah Kawalan Pergerakan PKP fasa 1, kita berubah menjadi PKPD, Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan di beberapa tempat yang membentuk kluster.

Dengan kerjasama Polis Diraja Malaysia PDRM dan Angkatan Tentera Malaysia ATM berkawal di jalanraya ramai mereka yang berkeliaran ditahan dan dikenakan saman walaupun berjoging dan menunaikan sembahyang.

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat, PKPB

Dan kemudiannya fasa baru PKPB Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat ini yang sangat-sangat dirasai berjuta penduduk Malaysia apabila buat kali pertamanya kita tidak dapat menyambut hari raya Aidilfitri bersama keluarga di kampung.

Sambutan hari raya hanya dibenarkan sehari sahaja dan ada mereka yang disaman hanya kerana menghadiri rumah terbuka.

Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan, PKPP

Akhirnya fasa keempat PKPP Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan, setelah 3 bulan terpaksa berkurung di rumah, kita mula boleh bekerja, sekolah akan dibuka, kedai mula berniaga tentu banyak memori tersimpan rapi sepanjang 3 bulan ini.

Apapun kenangan PKP ini selain disimpan dalam sanubari, ada pilihan lebih menarik iaitu untuk menyimpan gold bar kenang-kenangan Battle of COVID 19 Pandemic Malaysia bersama hero negara “Dr Noorhisham”

tempahan gold bar battle of covid 19 pandemic malaysia

Cara Tempahan dan Belian

Isikan maklumat tempahan anda diborang dibawah, kami akan hubungi apabila tempahan mula dibuka

Untuk tempahan secara direct di website akan datang, boleh gunakan referral code ekming sebagai introducer PG040917, insyallah ekming dapat komisyen 🙂
Dapatkan di PGMALL selagi stok masih ada