promosi kedai emas raya

10 Kedai Emas Promosi Raya Hingga 50%

Hari raya tinggal beberapa hari je lagi, jika ada yang masih tercari-cari promosi barang kemas menarik tahun ini, kami senaraikan 10 promosi menarik kedai emas di pesta raya 5.5 dengan promosi sehingga mencecah 50%.

  1. SK Jewellery 65% Off , Mother’s Day Special

SK Jewellery adalah rangkaian kedai emas terbesar di singapura dan ditubuhkan sejak 2003 dan mempunyai banyak cawangan di Malaysia

Claim Voucher 50% OFF di Shopee

2. Habib 5.5 Raya Sale Special, Irama Aidilfitri

Habib Jewel adalah rangkaian kedai emas paling famous di Malaysia dengan pelbagai koleksi barang kemas emas dan permata

Claim Voucher 50% OFF di Shopee

3. Tomei Gold & Jewellery 72% OFF

tomei promosi raya 2021

Kedai emas Tomei bermula sejak 1960an dan antara kedai emas pertama membuka outlet di shopping mall bermula di Campbell Shopping Mall pada tahun 1973 dan kemudiannya di Pertama Complex.

Claim voucher 50% OFF di Shopee

4. Litz Jewelry Store Up To 25% OFF

Litz jewelry store adalah kedai emas dari Johor Bharu yang aktif di media sosial dengan followers mencecah 500k di facebook dan instagram turut menawarkan gold bar dan barang kemas permata.

Claim voucher 25% OFF di Shopee

5. Point Gallery ( Negeri Sembilan )

Kedai Emas Point Gallery

Kedai emas Point Gallery menjual barang-barang kemas bajet dan antara yang mencatat jualan tertinggi di Shopee untuk kategori barang kemas 916 tempatan

Claim coin cashback 50% OFF di Shopee

6. Momas Jewellery ( Kedah )

kedai emas momas jewellery

Kedai emas Momas Jewellery lokasi di Kedah dengan tagline “lowest price at Shopee” menjual barang-barang kemas bajet dengan item seperti RT Snakeskin 1gm+ mereka terjual sehingga 285pcs / sebulan bukan kaleng-kaleng,

Claim Diskaun 50% OFF di Shopee

7. Kedai Emas Dtree ( Sungai Buloh, Selangor )

Kedai emas dtree beroperasi di saujana utama, sungai buluh juga aktif di fb, ig dan terbaru di shopee dan telah beroperasi lebih dari 11 tahun.

Claim diskaun di Shopee.

8. MJ Jewellery ( Perak )

MJ Jewellery adalah rangkaian kedai emas yang mempunyai hampir 30 outlet diseluruh Malaysia yang menjual barang kemas dan gold bar ke pasaran tempatan. MJ Jewelry juga adalah pelopor utama barang kemas 375 dan emas putih 9K ke pasaran tempatan.

Claim 50% cashback reward di Shopee.

9. Masdora Cutie Store ( Penang )

Masdora Cutie Store telah beroperasi lebih 4 tahun di dengan tagline “We offer FERRARI grade jewellery but with MYVI price”, adalah antara kedai emas yang aktif di media sosial. Item yang dijual lebih fokus kepada design pandora 916.

Claim 50% OFF di Shopee.

10. Mimi Gold & Jewellery ( Johor )

Kedai emas Mimi gold beroperasi di Plaza Kota Tinggi, Johor menjual pelbagai bentuk barang kemas, antara peniaga emas yang aktif di shopee, barang kemas bajet pelbagai bentuk dan saiz.

Claim 50% Diskaun di Shopee

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Gold Bar Emas Raya Public Gold Edisi 2021

Gold Bar Emas Raya Public Gold Edisi 2021

Hari ini bermula jam 10 pagi tadi, Public Gold telah melancarkan gold bar raya edisi mereka terbaru untuk tahun 2021. Cuma ada 1 design sahaja tahun ini berbanding 2 tahun lepas. tetapi sayangnya kita tak dapat beli satu-satu pcs, minimum order adalah sebanyak 5pcs

Bermaksud minimum untuk beli di PGMall adalah 5gram (1gram x 5pcs) dan tahun ini harganya dibuka sebanyak RM1750 (selepas diskaun menjadi RM1425 kira-kira sebanyak ( RM285 per pcs ).

Mahal ke murah RM285/pcs? , Harga emas mentah 999.9 hari ini RM237/gram, (live.hargaemas.my), campur kos printing, kos assay, kos delivery, bagi admin memang dah cukup murah, rasanya antara gold bar certified lbma 1g ram paling murah terbaru boleh didapati di pasaran sekarang.

Itupun harga jika beli 5pcs, jika jual 1pcs mungkin boleh dapat jual RM300 takpun RM350/pcs. Edisi raya tahun lepas pun masih ada yang jual RM370/pcs di Lazada.

gold bar raya lama public gold

Setiap tahun public gold memang akan mengeluarkan edisi gold bar raya mereka, ini design untuk tahun 2021 seperti dibawah

Gold Bar Raya Public Gold
Gold Bar Raya Public Gold Edisi 2021

Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan gold bar terbaru raya public gold edisi boleh dapatkan di laman PG Mall

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

daftar affiliate pgmall public gold

Cara Jadi Affiliate Public Gold Tanpa Daftar Agent

Public Gold adalah jenama gold bar paling famous di Malaysia, mempunyai rangkaian hampir di seluruh Malaysia dan mempunyai beribu-ribu agent dan pelabur emas melalui platform public gold mereka.

Bagaimana Untuk Mendaftar Agent Public Gold

Untuk mendaftar menjadi agent Public Gold / PGMALL boleh klik link bawah

Jika sebelum-sebelum ini untuk menjual produk Public Gold biasanya user perlu mendaftar sebagai agent , pada 2008 tidak silap anda kena membeli sekurang-kurangnya RM20k gold bar untuk menjadi agent biasa dan sekurang-kurangnya RM100k untuk menjadi master dealer.

Tetapi sejak PG memperkenalkan PGMall, user biasa pun boleh menjana income dengan hanya berkongsikan referral / affiliate link PGMall tanpa perlu mendaftar sebagai agent PG tetapi komisyennya mungkinlah tidak sebesar seperti agent itu sendiri, sekitar 0.5% dari sales serta juga cashback jika kita beli sendiri maksimum 3.5% berpandukan pada level shopper.

Bagaimana Untuk Menjadi Affiliate PGMall

Untuk mendaftar sebagai affiliate PGMall boleh mendaftar disini.

Bagaimana Pengiraan Komisyen PG Mall

Level shopper di PGMALL terbahagi kepada 4 level, iaitu biasa (Shopper), Super Shopper, Premium Shopper dan Elite Shopper. Setiap level mempunyai beza komisyen berlainan. Untuk naik dari shopper biasa kepada level keatas, user perlu referkan lebih ramai shopper berdaftar ke PGMall, contohnya dari shopper biasa ke Super Shopper memerlukan 50 shopper berdaftar dengan anda dan begitulah seterusnya. Senang je cuma daftar dan kongsikan link akan datang.

USER LEVELRef.S(%)SS(%)PS(%)ES(%)
Shopper (S)00.50.150.150.15
Super S (SS)501.00.150.150.15
Premium S (PS)2001.50.50.150.15
Elite S (ES)3002.00.50.50.15

Produk Jongkong Emas di PGMall

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Daftar Affiliate Program Wang Saku Yapeim Gold

Baru-baru ini Yapeim Gold telah berkerjasama dengan Siti Nurhaliza untuk melancarkan Wafer 1gm Jubli Siti (pink) dan juga Dinar 4.25gm Jubli Siti (black) sempena Jubli 30 tahun Siti didalam industri tanah air.

Mungkin ramai peminat siti tertanya-tanya bagaimana untuk membeli syiling dan dinar emas jubli siti.. serta bagaimana pula ingin menjadi affiliate untuk produk emas Siti Nurhaliza ini. Baik kami di Hargaemas akan investigate HOW…

Jika anda berminat untuk mendapatkan gold bar dan dinar emas Siti Nurhaliza boleh dapatkan di web YAPEIM AVANA

Daftar Affiliate / Referral Yapeim Gold

Produk gold bar keluaran yapeim ini dijual di platform avana, untuk mendaftar sebagai affiliate / referral di avana ini anda perlu untuk download apps avana, kami dah cuba daftar guna web version, memang tak ada lansung link affiliate, jadi nak tak nak memang kena guna apps avana

Klik hanya link disini untuk download apps avana dan automatik berdaftar sebagai affiliate Yapeim Gold

Selepas download, anda kena signup guna profile facebook (facebook sahaja, kami guna google tidak ada link affiliate).

Jika anda dah berjaya daftar affiliate, maka bolehlah share link produk-produk keluaran Yapeim Gold, komisyen biasanya dalam RM4 /pcs wafer terjual, selain syiling emas Siti, Yapeim juga mempunyai pelbagai lagi koleksi gold bar dan dinar emas.

Tapi sayang hanya produk gold bar sahaja boleh jadi affiliate, produk barang kemas nampaknya tidak ada dalam platform avana

Banyak juga company lain yang turut mempunyai affiliate link untuk produk bar mereka, kami akan kongsi dalan artikel akan datang

Siasatan Hargemas selesai, semoga membantu anda menjana pendapatan dari program wang saku Yapeim.. adios

Produk Gold Bar Malaysia

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

yapeim bayar online

Bayar Upah Simpan Dan Pinjaman Ar-Rahnu Yapeim Secara Online

Ar Rahnu YaPEIM (ARY) semalam memperkenalkan sistem ‘Ar Rahnu YaPEIM Online’ yang menawarkan kemudahan pembayaran secara atas talian bagi jumlah pembiayaan dan upah simpan pelanggan yang mempunyai pajakan di ar-rahnu Yapeim.

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan oleh kerajaan sejak 18 Mac lalu hinggalah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bersambung ke seluruh negara sehingga Disember ini, kaedah pembayaran secara atas talian merupakan suatu keperluan yang mendesak kepada pengguna.

Dapatkan Gold Bar & Barang Kemas Keluaran Yapeim Gold
View at Shopee

Dimana pengguna tidak perlu risau jika terlewat membayar upah simpan atau menebus barang pajakan kerana kita boleh menyemak sendiri bila barang pajakan tamat dan boleh membayar upah simpan didalam talian sahaja.

Oleh itu sistem yang diperkenalkan YaPEIM ini tepat pada masanya dan dapat memberi manfaat kepada semua pelanggan

Perkhidmatan ini mengenakan caj perkhidmatan serendah RM1.50 untuk setiap transaksi.

Bagaimana untuk mendaftar di “Ar-Rahnu Yapeim Online”
  1. Layari laman web Ar-Rahnu YaPEIM
  2. Klik pada menu Bayaran Online seperti diatas
  3. Daftar atau masukkan no IC untuk semak akaun
  4. Aktifkan akaun melalui email yang diterima
  5. Login masuk ke akaun dan semak akaun anda
Contoh paparan akaun pengguna untuk semua pajakan

akaun online yapeim
Selepas masuk ke akaun anda, bolehlah selesaikan pinjaman atau upah simpan di arrahnu Yapeim. sekian

Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, boleh semak FAQ “Ar-Rahnu YaPEIM Online”

Admin :Kalau kedai-kedai pajak lain pun sertakan servis macam ni, mudah urusan semua pemajak, jual beli tebus pajak online sahaja.

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro