pelaburan emas yapeim digital sery

Melabur Emas Digital 916 di SERY by Yapeim

Apa perlu anda buat bila ada banyak barang kemas disimpan dirumah, terlalu banyak, sampai tak terpakai setiap satu bertahun-tahun.

ACCESSORIES 916 UNTUK SAMBUNG PUTUS ROSAK
View Catalog

Membazirnya jika biarkan emas pegun tersorok rapi di laci almari rumah, kenapa tidak laburkan dan biarkan emas bekerja untuk anda? (macam iklan youtube kan bunyinya), maka bolehlah gandakan keuntungan emas.

Untuk post kali ini, kami ingin mengreview skim pelaburan emas digital yapeim dikenali sebagai SERY, di laman web DIYA… hermm.. ada DIYA ada SERY… siapa mereka ni?,

Mungkin just untuk penamaan ia diasingkan, DIYA bermaksud Digital Yapeim, SERY pula sekadar nama, ada juga ARY.. entah kenapa hobi Yapeim suka beri bermacam nama….apapun ianya sama sahaja.

Biasanya mana-mana pelaburan emas menggunakan emas 999, Yapeim kali ini membawa sedikit kelainan dengan memberi peluang pelabur melabur menggunakan emas 916 tanpa perlu menukarnya ke bentuk lain,

3PLY FACEMASK FOR RM0.10 PER PCS LOCAL SELLER
View Item

Disamping barang kemas anda selamat disimpan Yapeim selama 2 tahun, duit di akaun pelaburan anda juga bebas diguna untuk ditransfer ke tunai ataupun akaun bank yang lain.

akaun digital emas yapeim sery

Kini anda ada pilihan untuk gunakan barang kemas dan melabur di akaun emas digital 916 Yapeim, yaaa pelaburan emas 916.

1. Bagaimana Untuk Bermula

Untuk memulakan pelaburan, ada dua cara:

  1. 1. Secara Fizikal bawa barang kemas anda kemana-mana cawangan yapeim
  2. 2. Secara Digital daftar di laman web DIYA atau download apps DIYA di playstore.

Prosesnya senang sahaja, daftar sahaja dan follow steps di web atau apps, cuma bahagian untuk “verifikasi” mengambil sedikit masa, semasa kami mendaftar untuk approve ia memakan masa selama 2-3 hari.

2. Apa yang luar biasa dengan SERY

akaun pelaburan emas yapeim sery digital

Biasanya akaun digital dibuka dengan transfer duit, kali ini yapeim membawa kelainan, pengguna boleh menukar barang kemas yang dipakai dari fizikal kepada digital, dan barang kemas tersebut disimpan selama 2 tahun (24 bulan) dan boleh ditukar balik dari digital ke fizikal.

3. Kelebihan SERY berbanding apps lain

Oleh kerana SERY dibina oleh syarikat yang memang dah involve lama dalam industri emas, apps DIYA merangkumi hampir semua servis emas yang disediakan Yapeim

Antara servis emas yang disediakan yapeim

  • – Skim pajak gadai arrahnu
  • Lelongan emas secara online
  • – Pelaburan emas digital
  • – Jualan barang kemas baru
  • – Assayer emas
  • – Produk lain melalui Yapeim Mall

4. Beza melabur emas 999 atau 916

Sebenarnya pada pendapat kami tiada beza pun pelaburan emas berapa karatpun, bila emas 999 naik rm10 emas 916 pun naik rm10 bila turun, ia sama2 turun, cuma kelebihan melabur emas 916 ia senang dijual beli dimana-mana (untuk skop negara Malaysia) berbanding emas 999.

Sekiranya barang kemas anda hanya berlegar-legar disekitar Malaysia, tak ada bezapun melabur emas 999 atau 916

Tambahan lagi jika emas 999 hendak dipajak, kebanyakan kedai pajak akan membuka seal bar emas 999, maka value 999 akan jatuh manakala emas 916, kedai emas tengok je pun dah tahu, jadi sangat mudah jika perlu dipajak atau dijual.

5. Galery image akaun Digital SERY

6. Penerangan harga akaun SERY

Harga emas di SERY diupdate dua kali sehari pada jam 8.00am dan 8.00pm, sayangnya yapeim tak buat liverate, beza spread harga untuk jual beli emas 999 dan 916 sekitar ±RM13, kira-kira 5%

Harga jualan emas akaun pelaburan Yapeim ini lebih tinggi dari harga spot emas tetapi pada masa yang sama, harga beli juga agak tinggi lebih kurang harga tradein.

Harga pada 4/6/2021 Jam 12.00am Spot: RM251.79 Index: 9518 Harga jualan 916 Yapeim Gold: RM249

KaratJualBeliSpread
999261.28248.2813
916240.43227.4313
Spot(91.6%)230.64226.614

Caj dan kos Akaun Emas Yapeim

Yuran penukaran mengikut harga semasa Yapeim Gold untuk upah penghasilan dan penghantaran. Mungkin berbeza mengikut design sebagainya. Minimum untuk membuka akaun cuma RM5.00

7. Beza melabur di SERY vs Arrahnu.

Apa bezanya jika anda pajak emas di Yapeim berbanding tukar ke akaun digital yapeim, persoalan ini juga bermain di minda kami, jika pajak kita hanya dapat 65% mungkin habis baik 80%,tetapi dengan menggunakan akaun digital ia boleh mencecah 90% dari nilai marhun, sangat tinggi bukan…tapi sabar dahulu

Jika pajak anda cuma bayar upah simpan 1% sebulan, jika di SERY, beza spread harga jual belinya seperti diatas adalah ~5%, maksudnya jika niat anda untuk pajakan pendek, akaun SERY tidak sesuai, ia cuma sesuai untuk mereka pajak lebih 6 bulan, barulah berbaloi dengan spread harga yang dikenakan.

8. Adakah kami akan gunakan SERY?

Untuk pelabur sangat sesuai, untuk kami yang meniaga emas yang biasanya pajak hanya beberapa minggu terutamanya minggu gaji, mungkin tidak sesuai tetapi kami sangat recommendkan kepada pemegang tegar barang kemas, kenapa biarkan emas pegun di laci, biarkan emas bekerja untuk anda, laburkan… dan barang kemas pun lebih selamat di Peti Besi Yapeim berbanding pintu kayu grill besi bermangga SOLEX di rumah.

9. FAQ SERY

Layari FAQ di laman web Digital Yapeim disini

10. Promosi Akaun Digital SERY

Kongsikan introducer referral ID atau Introducer referral link untuk dapatkan komisyen RM3.00 setiap kali referral anda membuat transaksi*. Gunakan referral ID kami untuk mendaftar, tiada caj dikenakan.

Referral ID

12428213

Atau scan QR code disini

BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>