harga baju raya jakel

Murah ke Harga Happy Hour Baju Raya di Jakel?

Seperti orang-orang melayu yang lain, ekming juga tidaklah mahu ketinggalan untuk membeli belah secara bajet sempena hari raya yang bakal tiba 3 hari lagi.

ACCESSORIES 916 UNTUK SAMBUNG PUTUS ROSAK
View Catalog

Oleh kerana ekonomi pun agak merundum untuk kami di Hargaemas sepanjang PKP kerana banyak tempahan terpaksa dibatalkan maka raya tahun ini bajet adalah lebih kecil dari biasa.

Tahun lepas ekming beli baju melayu di Jakel sampai 2 helai, warna biasa satu kemudian sengaja beli warna hitam sebab tak pernah ada baju melayu hitam. Tahun lepas rasanya harga masa tu murah, rm50 sahaja sepasang

Tahun lepas murah disebabkan ada kes viral boikot jakel sampai jakel jual murah-murah baju melayu mereka tahun lalu, sapa ingat, ingatlah yeee..

color baju raya harga emas 2021
Kain baju raya Mem sebagai reference color

Tahun ni mem dah beli kain dan dia hantar jahit sendiri baju, tinggal beberapa hari je sebelum raya, baju dia masih belum siap dan dia just bagi gambar untuk cari 3 baju melayu sedondon untuk ekming dan anak2.

3PLY FACEMASK FOR RM0.10 PER PCS LOCAL SELLER
View Item

Maka bergeraklah ekming ke Jakel untuk mencari baju raya sedondon, dalam kepala tak terfikir pun pasal bajet berapa, cuma berpikir ada ke tak kaler yang nak dicari?

gambar hari raya harga emas 2021 bazar raya
Hero teman membeli baju raya ke jakel. Baju minion shopee link

Ekming parking dekat dataran merdeka dan jalan kaki melalui bazar raya jalan tar sambil menusuri gerai-gerai bazar aidilfitri sepanjang jalan raja laut ke gedung jakel.

ke jakel membeli baju raya harga emas
Jakel kami datang….

Sampai ke gedung jakel selepas waktu berbuka, terus salesman jakel pun membuat pengumuman “Happy Hour, Happy Hour!!” untuk stok baju melayu ,

Tahun lepas ekming beli cutting Harith Iskandar, tapi tahun ini tak ada, ada cutting Shuk Raja Lawak yg terbaru. ye..saiz extra untuk pemuda besar macam ekming, maka tanpa ragu2 ekming pun bedal lah sehelai baju mengikut kaler gambar yang diberi mem.

Kemudian ekming ke bahagian kanak-kanak pula cari kaler yang sama untuk 2 org hero yang menemani ke jakel. Kemudian test size, keluar masuk bilik fitting room, setelah berpuas hati semua maka salesman jakel tu bukalah resit

230 untuk harga happy hour baju melayu Shuk harga asal RM280 katanya, dia kata kain ni sedap, masa itu belum berpikir lagi pasal bajet sebab kaler yang dicari ada.

Mungkin harga baju melayu memang mahal (bukan hari2 kita beli baju melayu), habis je bayar semua, bila balik rumah, ekming tergerak hati untuk cek harga baju melayu shuk di Shopee, saja nak bandingkan betul ke murah harga Happy Hour…. maka “search baju melayu shuk jakel“…

baju raya harga di jakel
Huh..cis RM219 saja harga di Shopee..

Kemudian esoknya kami pergi ke the curve untuk beli baju raya biasa untuk anak2, baru je melangkah pintu masuk metrojaya, ekming ternampak baju melayu color sama dengan baju yang dibeli di jakel, RM58 jenama giodarno x silap, terus terduduk disitu, pedihnya…

Luluh dan hancur perasaan ekming duit habis terbeli baju melayu beratus ringgit yang pakai setahun sekali je. Pasrah dan pedihnyaaa…

Nak kata bodoh pun ada, bajet dahla kecik, terbeli baju mahal pula. Entahlah, harga emas per gram hari-2 ekming tahulah, harga kain pergram bukannya bidang kami, maka berpasrahlah sapu bawah karpet, semoga tahun depan ada sinar lagi…

Sebelum berakhir cerita “happy hour” jakel ni, rupanya ekming beli tersalah color, gambar yang diberi cahaya dia fail, baju mem warna silver, tetapi dibawah sinar fluorescent, kat gambar keluar warna cream, maka rosaklah lagi hari raya tahun ini…

Color sebenar baju raya Mem …. hancusss

Maka itulah kisah kami raya tahun ini, Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari kami kepada pelawat-pelawat di blog Hargaemas

ps: Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin, #rayaPKP2.0

BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>