rupeek-box

Pajak Gadai Di India Guna UV Hapus Corona Virus Pada Barang Kemas

Rupeek, sebuah syarikat fintech pajak gadai emas online di India memperkenalkan rupeekz, sebuah kiosl box menggunakan teknologi UVC dalam urusniaga mereka ditengah krisis wabak covid yang melanda India dan menjejaskan ekonomi negara.

KATALOG BARANG KEMAS BARU DI LAMAN WEB KAMI
View Catalog

Penggunaan UVC Box dipercayai dapat mengurangkan penularan wabak covid-19 melalui sentuhan barang kemas diantara pelanggan dan pekerja yang bertugas

rupeek-box

RupeekZ menggunakan germicidal technology ini dengan cara memancarkan gelombang UVC kepada barang kemas yang dibawa pelanggan melalui mesin Ultra Cahaya Violet (UVC) didalam bekas yang tertutup.

Proses ini dikatakan dapat membunuh dan menghapuskan kebanyakan virus dan kuman pada barang kemas terbabit.

Pada masa yang sama penggunaan kaedah ini dapat menggalakkan pelangan mengurangkan sentuhan tidak perlu bagi membendung penularan wabak coronavirus yang masih belum berakhir di banyak negara.

Menggunakan Teknologi UVC Untuk Membendung Corona Virus
Disesetengah negara maju, teknologi UVC selalu digunakan untuk menulenkan air mentah, ia berpotensi untuk menghapuskan sebarang organisma mikro, jadi ramai yang bertanya, mampukah teknologi UVC ini digunakan untuk melawan novel Corona virus, adakah ia selamat dan boleh digunakan secara meluas?
Di Malaysia, pajak gadai hanya gunakan sarung tangan getah untuk membendung penularan coronavirus melalui barang kemas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lihat promosi barang kemas terbaru di Shopee
View At Shopee