scammer emas

Scammer Emas Guna Instagram Lebih 100K Followers Scam Pembeli

Setiap hari di group facebook2 emas ada sahaja berita pembeli emas online di scam, jika sebelum ini banyak kes discam oleh akaun kononnya emas lelong jual murah

ACCESSORIES 916 UNTUK SAMBUNG PUTUS ROSAK
View Catalog

scammer emas 100k followers

Tetapi kini makin rancak dengan scammer cuba menjadi “selegit” yang boleh untuk memperdayakan mangsa.

Oleh kerana ramai yang mudah percaya laman insta famous, scammer pun sekarang cuba menjadi famous untuk menarik minat pembeli.

Scammer mengambil peluang samada dengan membeli followers atau membeli akaun yang ada ramai followers untuk scam mangsa seolah-olah mereka adalah trusted dan mempunyai banyak testimoni.

Terbaru mengikut maklumat yang dikongsi di group facebook emas, ada sebuah akaun instagram bukan sahaja menggunakan nama kedai emas yang terkenal, malah akaun mereka juga mempunyai lebih 100k followers.

3PLY FACEMASK FOR RM0.10 PER PCS LOCAL SELLER
View Item

Jika sekali tengok akaun itu akan nampak sangat legit dan trusted, sangat sukar untuk tentukan samada betul mereka scam atau bukan, kecuali bila anda sudah membayar dan item tidak sampai. akhirnya baru sedar anda di scam.

65K Followers
50K Followers

Ini adalah antara akaun-akaun instagram yang dipercayai scam, ada yang mempunyai 60k followes, 50k followers dan bermacam lagi

Cara-cara elak discam jual beli emas online

Ada baiknya pengguna elakkan membayar dengan transfer direct ke akaun penjual, tidak kira melalui facebook ataupun instagram, kami cadangkan gunakan Payment Gateway dan marketplace, lebih selamat, duit tidak burn dan lebih penting lebih mudah dari direct transfer sendiri sebenarnya.

BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>