yapeim bayar online

Bayar Upah Simpan Dan Pinjaman Ar-Rahnu Yapeim Secara Online

Ar Rahnu YaPEIM (ARY) semalam memperkenalkan sistem ‘Ar Rahnu YaPEIM Online’ yang menawarkan kemudahan pembayaran secara atas talian bagi jumlah pembiayaan dan upah simpan pelanggan yang mempunyai pajakan di ar-rahnu Yapeim.

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan oleh kerajaan sejak 18 Mac lalu hinggalah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bersambung ke seluruh negara sehingga Disember ini, kaedah pembayaran secara atas talian merupakan suatu keperluan yang mendesak kepada pengguna.

Dapatkan Gold Bar & Barang Kemas Keluaran Yapeim Gold
View at Shopee

Dimana pengguna tidak perlu risau jika terlewat membayar upah simpan atau menebus barang pajakan kerana kita boleh menyemak sendiri bila barang pajakan tamat dan boleh membayar upah simpan didalam talian sahaja.

Oleh itu sistem yang diperkenalkan YaPEIM ini tepat pada masanya dan dapat memberi manfaat kepada semua pelanggan

Perkhidmatan ini mengenakan caj perkhidmatan serendah RM1.50 untuk setiap transaksi.

Bagaimana untuk mendaftar di “Ar-Rahnu Yapeim Online”
  1. Layari laman web Ar-Rahnu YaPEIM
  2. Klik pada menu Bayaran Online seperti diatas
  3. Daftar atau masukkan no IC untuk semak akaun
  4. Aktifkan akaun melalui email yang diterima
  5. Login masuk ke akaun dan semak akaun anda
Contoh paparan akaun pengguna untuk semua pajakan

akaun online yapeim
Selepas masuk ke akaun anda, bolehlah selesaikan pinjaman atau upah simpan di arrahnu Yapeim. sekian

Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, boleh semak FAQ “Ar-Rahnu YaPEIM Online”

Admin :Kalau kedai-kedai pajak lain pun sertakan servis macam ni, mudah urusan semua pemajak, jual beli tebus pajak online sahaja.

harga emas ar rahnu

Update Harga Emas Ar-Rahnu Setiap Hari di Facebook Harga Emas Malaysia

Bermula November 2020, kami akan memuat naik harga emas kebanyakan ar-rahnu utama di Malaysia di facebook dan twitter harga emas malaysia untuk rujukan pelanggan dan kami sendiri.

Mereka yang berminat untuk mendapatkan update harga emas harian ar-rahnu boleh layari:

  1. Facebook @hargaemas
  2. Twitter @emasmalaysia
  3. Telegram @hrgms *akan datang

DISCLAIMER : Harga yang kami paparkan biasanya ditarik dari laman web ar-rahnu itu sendiri serta ada yang mengikut kiraan yang diajar oleh pegawai ar-rahnu, mungkin akan ada error akan datang samada kesilapan server, perubahan waktu server, perubahan laman web, kesilapan sistem kami membaca data dan sebagainya.

Sila lawati laman rasmi setiap ar-rahnu untuk maklumat yang lebih sahih. klik pada logo arrahnu dibawah untuk ke laman rasmi.

Logo Cawangan Rahnu Name 999 950 916 875 835 750
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/xchange-logo-small.png http://www.arrahnuxchange.com.my/v4/ms/outlet/ Ar-Rahnu X'Change 0.00
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/yapeim-logo.jpg http://yapeim.net.my/senarai-cawangan-ar-rahnu-yapeim-gold/ Ar-Rahnu Yapeim 259.00 247.00 238.00 227.00 217.00 195.00
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/pos-logo-small.png https://www.pos.com.my/bm/perkhidmatan-pos-dan-kurier/pos-arrahnu/?cawangan Ar-Rahnu Pos(±) 236.53 224.70 216.66 206.96 197.50 177.39
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/agrobank.gif https://www.agrobank.com.my/product/ar-rahnu/ Ar-Rahnu Agrobank 270.07 256.57 247.56 236.31 225.06 202.55
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/bank-muamalat-thumb-2.jpg http://www.muamalat.com.my/consumer-banking/Ar-Rahnu/Ar-Rahnu-Gold-Counter-Rates.html Ar-Rahnu Muamalat 262.18 249.32 240.40 229.64 219.14 196.83
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/arrahn-logo.jpg http://arrahn.com.my/ Ar-Rahn Kelantan 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/arrahnukt-logo.png https://www.katmb.com.my/en/ar-rahnu/ Ar-Rahnu Tentera -10.40 -9.88 -9.53 -9.10 -8.67 -7.80
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/logo-felda.jpg http://www.kpf.my/soalan-lazim/produk-kewangan/ar-rahn.html Ar-Rahn Felda(±) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/download.png http://www.arrahnutekun.com.my/ Ar-Rahnu Tekun 262.01 248.91 240.18 229.26 218.34 196.51
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/coopbank.jpg https://www.cbp.com.my/my/produk/ar-rahnu2 Ar-Rahnu Coopbank 265.00 251.75 242.92 231.88 220.83 198.75
https://hargaemas.my/wp-content/uploads/2020/11/logo-koop-sahabat-arrahnu2.png http://koopsahabat.my/v2/ Ar-Rahnu Sahabat(±) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00
https://www.hargaemas.com.my/wp-content/uploads/2018/10/images.png http://www.nccc.org.my/v2/index.php/pajak-gadai Kedai Pajak Gadai 300.00 0.00 285.00 0.00 251.00 227.00

Lelongan Emas Online Di Ar-Rahnu Bank Muamalat

Bank Muamalat telah memperkenalkan platform lelongan barangan emas secara atas talian untuk mereka yang berminat mendapatkan emas lelong, boleh layari laman web Ar-Rahnu Auction

Pendaftaran sebagai pembida adalah percuma, talian telah di buka Sekarang!

Lelongan pertama bermula hari ini 13-7-2020 jam 10:00 pagi

1. Pertama user kena mendaftar dahulu di laman web tersebut, click signup

Signup

2. Kedua selepas login/daftar, pergi ke laman utama, boleh tengok jumlah item yang dilelong untuk sesuatu sesi

lelongan bank muamalat

3. Klik cawangan mana yang hendak membida

4. Pilih akaun/item mana yang hendak dibida

5.Lihat gambar item yang hendak dibida dan isikan jumlah bidaan anda

item-lelong-emas

Tips

Ini ekming cuba2 je.. kalau nak tahu jumlah lelongan tinggi, masukkan jumlah dibawah lelongan, dapat tahu nilai bidaan sekarang