promosi emas jatuh wajib tengok

Harga Emas Jatuh, Promosi Emas Wajib Tengok

Setelah berbulan-bulan harga emas berada di puncak tahun ini, akhirnya minggu ini menyaksikan emas merundum jatuh kembali ke asal, paling teruk sejak Mac 2020,

Seperti dijangka, apabila Biden membentangkan bajet bernilai 6 trillion dollar di kongres, semua sudah menjangka samada emas akan naik ataupun turun, sayangnya, emas turun dan kita kembali semula ke harga emas era sebelum pandemic covid. Sedih memang sedih, tetapi ia berlaku

Apapun, berikut adalah voucher-voucher terpilih untuk promosi emas 7.7. Sila gunakan tanpa was-was

Voucher Khas Barang Kemas

Shopee menyediakan voucher khas untuk peminat emas online, gunakan code voucher sepanjang sales di Shopee 7.7 (18 June hingga 7th July). (boleh juga gunakan untuk produk2 yang lain jika available). Masukkan code voucher berikut ketika checkout payment

1. Pre Jualan Sales (19 June – 6 Julai)

New User RM15 Off Minimum Spend RM0 / RM20 Off for 2,3,4 period

JOMSHPLT

Existing User 11% Coins Cashback min spend RM65 capped at 700 coins

SMPPHECEV 

2. Jualan Puncak 1 ( 18 June )

Existing User 17% Coins Cashback min spend RM60 capped at 1000 coins

SMPP1ECSX

3. Jualan Puncak 2 ( 25 June )

Existing User 17% Coins Cashback min spend RM60 capped at 1000 coins

SMPP2ECTF

4. Jualan Puncak 3 ( 7 Julai )

Existing User 17% Coins Cashback min spend RM60 capped at 1000 coins

SMPP3ECKX

5. Design Barang Kemas Baru di Shopee

design madu lebah
Beehives Sarang Lebah Beads ( Seri Dora Shop) RM340-RM350
loket jongkong emas 916 999
Gold Bar Jongkong Emas Dengle / Pendant / Charms Kedai Emas Dtree, RM330-RM550
Cincin belah Rotan Lebar 916
Cincin Belah Rotan Pahat Lebar ( Leila Jewel ) RM500-650
Gelang emas LV Screw 916 version
LVie Gelang ( screw version ) 916 ( Masdora Store )
Cincin emas baby ketum 916
Cincin Baby Ketum 916 ( Mimi Gold )
Rantai Tangan Biskut Tawar Pulut Dakap
Rantai Tangan Pulut Dakap Biskut Tawar ( SriTanahMas)
Rantai Tangan Pulut Dakap Clover 916
Rantai Tangan Pulut Dakap Clover 916 ( SMSDeenJewel )
Gdora O pendant beads charm
Loket Bulat Untuk Isi Beads, Charms 916 (Arra)
cincin emas buluh 750 18k 916
Cincin Buluh Emas 750 18 Karat by ( Gangwerth )
Rantai Tangan (16 Padlock Series Masdora
Rantai Tangan Padlock Series 916 by ( Masdora)

BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog

harga baju raya jakel

Murah ke Harga Happy Hour Baju Raya di Jakel?

Seperti orang-orang melayu yang lain, ekming juga tidaklah mahu ketinggalan untuk membeli belah secara bajet sempena hari raya yang bakal tiba 3 hari lagi.

Oleh kerana ekonomi pun agak merundum untuk kami di Hargaemas sepanjang PKP kerana banyak tempahan terpaksa dibatalkan maka raya tahun ini bajet adalah lebih kecil dari biasa.

Tahun lepas ekming beli baju melayu di Jakel sampai 2 helai, warna biasa satu kemudian sengaja beli warna hitam sebab tak pernah ada baju melayu hitam. Tahun lepas rasanya harga masa tu murah, rm50 sahaja sepasang

Tahun lepas murah disebabkan ada kes viral boikot jakel sampai jakel jual murah-murah baju melayu mereka tahun lalu, sapa ingat, ingatlah yeee..

color baju raya harga emas 2021
Kain baju raya Mem sebagai reference color

Tahun ni mem dah beli kain dan dia hantar jahit sendiri baju, tinggal beberapa hari je sebelum raya, baju dia masih belum siap dan dia just bagi gambar untuk cari 3 baju melayu sedondon untuk ekming dan anak2.

Maka bergeraklah ekming ke Jakel untuk mencari baju raya sedondon, dalam kepala tak terfikir pun pasal bajet berapa, cuma berpikir ada ke tak kaler yang nak dicari?

gambar hari raya harga emas 2021 bazar raya
Hero teman membeli baju raya ke jakel. Baju minion shopee link

Ekming parking dekat dataran merdeka dan jalan kaki melalui bazar raya jalan tar sambil menusuri gerai-gerai bazar aidilfitri sepanjang jalan raja laut ke gedung jakel.

ke jakel membeli baju raya harga emas
Jakel kami datang….

Sampai ke gedung jakel selepas waktu berbuka, terus salesman jakel pun membuat pengumuman “Happy Hour, Happy Hour!!” untuk stok baju melayu ,

Tahun lepas ekming beli cutting Harith Iskandar, tapi tahun ini tak ada, ada cutting Shuk Raja Lawak yg terbaru. ye..saiz extra untuk pemuda besar macam ekming, maka tanpa ragu2 ekming pun bedal lah sehelai baju mengikut kaler gambar yang diberi mem.

Kemudian ekming ke bahagian kanak-kanak pula cari kaler yang sama untuk 2 org hero yang menemani ke jakel. Kemudian test size, keluar masuk bilik fitting room, setelah berpuas hati semua maka salesman jakel tu bukalah resit

230 untuk harga happy hour baju melayu Shuk harga asal RM280 katanya, dia kata kain ni sedap, masa itu belum berpikir lagi pasal bajet sebab kaler yang dicari ada.

Mungkin harga baju melayu memang mahal (bukan hari2 kita beli baju melayu), habis je bayar semua, bila balik rumah, ekming tergerak hati untuk cek harga baju melayu shuk di Shopee, saja nak bandingkan betul ke murah harga Happy Hour…. maka “search baju melayu shuk jakel“…

baju raya harga di jakel
Huh..cis RM219 saja harga di Shopee..

Kemudian esoknya kami pergi ke the curve untuk beli baju raya biasa untuk anak2, baru je melangkah pintu masuk metrojaya, ekming ternampak baju melayu color sama dengan baju yang dibeli di jakel, RM58 jenama giodarno x silap, terus terduduk disitu, pedihnya…

Luluh dan hancur perasaan ekming duit habis terbeli baju melayu beratus ringgit yang pakai setahun sekali je. Pasrah dan pedihnyaaa…

Nak kata bodoh pun ada, bajet dahla kecik, terbeli baju mahal pula. Entahlah, harga emas per gram hari-2 ekming tahulah, harga kain pergram bukannya bidang kami, maka berpasrahlah sapu bawah karpet, semoga tahun depan ada sinar lagi…

Sebelum berakhir cerita “happy hour” jakel ni, rupanya ekming beli tersalah color, gambar yang diberi cahaya dia fail, baju mem warna silver, tetapi dibawah sinar fluorescent, kat gambar keluar warna cream, maka rosaklah lagi hari raya tahun ini…

Color sebenar baju raya Mem …. hancusss

Maka itulah kisah kami raya tahun ini, Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari kami kepada pelawat-pelawat di blog Hargaemas

ps: Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin, #rayaPKP2.0

BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog

cara daftar affiliate shopee

Cara Jual Emas Guna Affiliate Shopee

Shopee adalah rangkaian marketplace terbesar di Malaysia hari ini, dimana ada ramai peniaga-peniaga emas online menjual barang kemas mereka dalam talian.

Ada pelbagai design lama, klasik, ketum, marjerin dan macam-macam lagi disana, tambahan lagi jual beli emas di shopee lebih trusted berbanding jual beli emas di facebook, instagram dan sebagainya.

Shopee Ambassador Programme

Kami pernah tulis dalam ebook “asas perniagaan emas“, kos untuk membuka kedai emas bukannya kecil, malah untuk meniaga emas kecil-kecilan pun jika modal kurang seratus ibu juga sukar kerana pilihan item tidak banyak.

Kos untuk memulakan perniagaan emas sangat tinggi, lima ratus ribu pun tidak cukup biarpun hanya untuk bermula.

Tambahan pula banyak ruang pinjaman untuk perniagaan emas seperti PUNB, Tekun dan sebagainya seakan semakin sukar. untuk perniagaan emas.

Tetapi jika ada yang masih berminat untuk meniaga emas dengan modal kecil ataupun tanpa modal sekalipun, kini ada pilihan dengan hanya menjadi affiliate di Shopee sahaja, ini adalah caranya.

Biasanya bila nak tengok barang kemas terbaru di shopee, ekming akan search “916”, pilih penjual “local” dan kemudian pilih harga RM150 keatas (untuk get rid off emas bangkok korea dan emas2 celup yang lain).

Maka akan keluarlah pelbagai jenis barang kemas design terbaru seperti dibawah

shopee affiliate daftar

Dengan mendaftar sebagai affiliate shopee, anda boleh share produk2 emas di shopee di mana2 media sosial dan boleh mendapat komisien untuk setiap pembelian, mudah sahaja.

Bagaimana untuk daftar affiliate di shopee?

Jika anda berminat untuk menjadi instafemes emas ke, youtubers emas femes ke, hanya perlu daftar menjadi affiliate shopee, cuma isi form di sini

Kemudiannya pilih tarikh sesuai untuk menhadiri video meeting diorang, mereka akan bagi penerangan dahulu berkenaan tugas2 affiliate ini, kemudiannya perlu isi pelbagai borang maklumat verifikasi diri untuk tujuan keselamatan sebagainya.

Kami tak dapat nak share langkah-langkah lebih details kerana Privasi dan Sekuriti diatas platform shopee, anda akan dikongsikan dengan ramai mereka berjaya menjadi affiliate di shopee.

Ada antaranya shopee femes berjaya menjana sehingga 20,000 sebulan komisyen, dan ada student yang berjaya menjana income tetap RM4000 sebulan dengan hanya menjadi shopee femes part-time sahaja.

Jika berminat untuk menjadi affiliate shopee daftar sahaja disini

Isi Google form disini untuk mula mendaftar Shopee Ambassador Program >> here

BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog

shopee shake gold bar

Shake2 Waktu PKP Dapat Emas Dari Shopee

Seorang blogger berkongsikan gambar gold bar 1gram 999.9 zodiac yang diterimanya setelah menang peraduan “Shake Till You ONG” di Shopee. Akhirnya hadiah yang dijanjikan diterima setelah PKP selesai,

jika terima sebelum PKP harga emas jauh lebih murah, nasib baik harga emas naik berganda selepas PKP ni.

Yang bestnya, nasib baik lagi dia menang bar dengan skali goncang je, betullah org tua kata, rezeki tak salah alamat…

peraduan shopee super shake

Peraduan Shopee Super Shake

Peraduan Shopee Super Shake diperkenalkan kali pertama sejak June 2018. Cara untuk menyertainya sangat mudah, anda hanya perlu mendownload apps shopee.

2. Kemudian login kedalam Apps shopee dalam jam 12 tengahari-9mlm cari dimana promosi shake sedang berlansung dan goncangkan phone untuk menerima samada coin atau hadiah dari shopee.

Senang je, janji log masuk shopee dalam jam 12 tengahri sampai 9mlm, dan goncang 🙂

Beli Emas Di Shopee

Gold Bar 1gram 999.9 Zodiac yang dimenangi

rujukan: http://www.penbiru.com/2020/06/gold-bar-dari-shopee.html

BELAJAR KIRA EMAS EBOOK ASAS NIAGA EMAS KILANG
View Catalog