promosi ar-rahnu sepanjang PKP 3.0 2021

Promosi Pajak Gadai Ar-Rahnu Sepanjang PKP 3.0

Sepanjang PKP3.0 yang bakal bertambah 2 minggu lagi, sehingga Jun 28 ada banyak Ar-Rahnu yang sedang mengadakan promosi dan menyediakan pelbagai hadiah menarik kepada pengunjung yang datang memajak gadai di cawangan Ar-Rahnu beikut.

1. Ar-Rahnu Yapeim

cabutan kesetiaan ar-rahnu yapeim

“CAGAR DAN MENANG”Hampir 1.5 Kilogram emas menanti anda.Jom, Cagar emas anda di Ar Rahnu YaPEIM RM1,000.00 & ke atas untuk melayakkan anda menyertai kempen Cabutan Kesetiaan Ar Rahnu YaPEIM 2021.Jadi, tunggu apa lagi. Segera ke Ar Rahnu YaPEIM berdekatan anda atau layari laman sesawang rasmi Ar Rahnu YaPEIM untuk info Tertakluk terma dan syarat.(Gambar sekadar ilustrasi)

Tamat: 31 Disember 2021 ( claim )

2. Ar- Rahnu POS

ar-rahnu pos cabutan bertuah

Cagar emas di Pos ArRahnu dan anda berpeluang untuk menang hadiah lumayan bernilai lebih RM300,000! Pinjaman sehingga 75% dan upah simpan yang rendah. Syarat penyertaan:

1. Cagar emas dengan minimum RM5,000 di cawangan Pos ArRahnu selama 3 bulan.

2. Simpan resit cagaran sebagai bukti. Pemenang diumum 2 kali setahun.

3. Terbuka kepada warganegara dan bukan warganegara (menetap di Malaysia).

Tamat : 31 Disember 2021 ( claim )

3. Ar-Rahnu Bank Islam

ar rahnu bank islam

Ar-Rahnu Tambah Duit Campaign TEMPOH KEMPEN 1 Januari 2021 – 31 Disember 2021 KRITERIA KELAYAKAN Untuk layak, pelanggan perlu memenuhi kriteria-kriteria berikut: Permohonan baharu Ar-Rahnu Tawarruq dengan pembiayaan minimum sebanyak RM1,000 setiap akaun dalam Tempoh Kempen; Permohonan pembiayaan hendaklah dibuat, diluluskan dan diterima dalam Tempoh Kempen; Pelanggan dikehendaki mengekalkan akaun semasa Tempoh Kempen dan status akaun mestilah aktif;

Tamat : 31 Disember 2021 ( claim )

4. Ar-Rahnu Bank Muamalat

Sertai Kempen GADAI EMAS MENANG EMAS sekarang! Pajak emas anda untuk berpeluang memenangi hadiah menarik dari lebih RM500,000 hadiah keseluruhan! Untuk maklumat lanjut layari laman web Bank Muamalat

Tamat : 31 Disember 2021 ( Claim )

5. Ar-Rahnu CBP Pertama ( Coopbank )

ar-rahnu cbp pertama coopbank

Kepingan Emas (5g) ini bakal menjadi milik anda! Jom sertai peraduan kempen #ArRahnuCBPKanAda ! Setiap pelanggan yang membuat pembiayaan di Ar-Rahnu layak menyertai peraduan kempen #ArRahnuCBPKanAda dan bakal membawa pulang Kepingan Emas (5g) secara PERCUMA! 😊 Kunjungi mana-mana cawangan Ar-Rahnu CBP yang berhampiran hari ini!

Tamat : 31 Julai 2021 ( Claim )

6. Ar-Rahnu Koputra

Ar-Rahnu Koputra

Promosi Cabutan Bertuah Ar-Rahnu adalah satu peraduan yang dinanti-nantikan oleh setiap pelanggan setia Ar-Rahnu KOPUTRA untuk tahun 2021.

Program promosi ini merupakan penghargaan keatas kesetiaan pelanggan yang terus setia membuat pembiayaan Barang Kemas dan Emas di dalam Ar-Rahnu KOPUTRA di Seri Kembangan dan di Bangi.

Tamat : 31 Disember 2021 ( Claim )

7. Ar-Rahnu Xchange

promosi ar-rahnu xchange 2021

Promosi Pajak & Menang oleh semua cawangan Ar-Rahnu Xchange seluruh Negara, pemenang cabutan bertuah bakal memenangi 1 keping gold bar 999.9 jenama RMS Gold. 10 Keping untuk setiap Cawangan Ar-Rahnu dan 770 keping keseluruhan hadiah.

Hanya kunjungi dimana-mana cawangan Ar-Rahnu Xchange berdekatan

Tamat: 31 Disember 2021 ( Claim )

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

pelaburan emas yapeim digital sery

Melabur Emas Digital 916 di SERY by Yapeim

Apa perlu anda buat bila ada banyak barang kemas disimpan dirumah, terlalu banyak, sampai tak terpakai setiap satu bertahun-tahun.

Membazirnya jika biarkan emas pegun tersorok rapi di laci almari rumah, kenapa tidak laburkan dan biarkan emas bekerja untuk anda? (macam iklan youtube kan bunyinya), maka bolehlah gandakan keuntungan emas.

Untuk post kali ini, kami ingin mengreview skim pelaburan emas digital yapeim dikenali sebagai SERY, di laman web DIYA… hermm.. ada DIYA ada SERY… siapa mereka ni?,

Mungkin just untuk penamaan ia diasingkan, DIYA bermaksud Digital Yapeim, SERY pula sekadar nama, ada juga ARY.. entah kenapa hobi Yapeim suka beri bermacam nama….apapun ianya sama sahaja.

Biasanya mana-mana pelaburan emas menggunakan emas 999, Yapeim kali ini membawa sedikit kelainan dengan memberi peluang pelabur melabur menggunakan emas 916 tanpa perlu menukarnya ke bentuk lain,

Disamping barang kemas anda selamat disimpan Yapeim selama 2 tahun, duit di akaun pelaburan anda juga bebas diguna untuk ditransfer ke tunai ataupun akaun bank yang lain.

akaun digital emas yapeim sery

Kini anda ada pilihan untuk gunakan barang kemas dan melabur di akaun emas digital 916 Yapeim, yaaa pelaburan emas 916.

1. Bagaimana Untuk Bermula

Untuk memulakan pelaburan, ada dua cara:

  1. 1. Secara Fizikal bawa barang kemas anda kemana-mana cawangan yapeim
  2. 2. Secara Digital daftar di laman web DIYA atau download apps DIYA di playstore.

Prosesnya senang sahaja, daftar sahaja dan follow steps di web atau apps, cuma bahagian untuk “verifikasi” mengambil sedikit masa, semasa kami mendaftar untuk approve ia memakan masa selama 2-3 hari.

2. Apa yang luar biasa dengan SERY

akaun pelaburan emas yapeim sery digital

Biasanya akaun digital dibuka dengan transfer duit, kali ini yapeim membawa kelainan, pengguna boleh menukar barang kemas yang dipakai dari fizikal kepada digital, dan barang kemas tersebut disimpan selama 2 tahun (24 bulan) dan boleh ditukar balik dari digital ke fizikal.

3. Kelebihan SERY berbanding apps lain

Oleh kerana SERY dibina oleh syarikat yang memang dah involve lama dalam industri emas, apps DIYA merangkumi hampir semua servis emas yang disediakan Yapeim

Antara servis emas yang disediakan yapeim

  • – Skim pajak gadai arrahnu
  • Lelongan emas secara online
  • – Pelaburan emas digital
  • – Jualan barang kemas baru
  • – Assayer emas
  • – Produk lain melalui Yapeim Mall

4. Beza melabur emas 999 atau 916

Sebenarnya pada pendapat kami tiada beza pun pelaburan emas berapa karatpun, bila emas 999 naik rm10 emas 916 pun naik rm10 bila turun, ia sama2 turun, cuma kelebihan melabur emas 916 ia senang dijual beli dimana-mana (untuk skop negara Malaysia) berbanding emas 999.

Sekiranya barang kemas anda hanya berlegar-legar disekitar Malaysia, tak ada bezapun melabur emas 999 atau 916

Tambahan lagi jika emas 999 hendak dipajak, kebanyakan kedai pajak akan membuka seal bar emas 999, maka value 999 akan jatuh manakala emas 916, kedai emas tengok je pun dah tahu, jadi sangat mudah jika perlu dipajak atau dijual.

5. Galery image akaun Digital SERY

6. Penerangan harga akaun SERY

Harga emas di SERY diupdate dua kali sehari pada jam 8.00am dan 8.00pm, sayangnya yapeim tak buat liverate, beza spread harga untuk jual beli emas 999 dan 916 sekitar ±RM13, kira-kira 5%

Harga jualan emas akaun pelaburan Yapeim ini lebih tinggi dari harga spot emas tetapi pada masa yang sama, harga beli juga agak tinggi lebih kurang harga tradein.

Harga pada 4/6/2021 Jam 12.00am Spot: RM251.79 Index: 9518 Harga jualan 916 Yapeim Gold: RM249

KaratJualBeliSpread
999261.28248.2813
916240.43227.4313
Spot(91.6%)230.64226.614

Caj dan kos Akaun Emas Yapeim

Yuran penukaran mengikut harga semasa Yapeim Gold untuk upah penghasilan dan penghantaran. Mungkin berbeza mengikut design sebagainya. Minimum untuk membuka akaun cuma RM5.00

7. Beza melabur di SERY vs Arrahnu.

Apa bezanya jika anda pajak emas di Yapeim berbanding tukar ke akaun digital yapeim, persoalan ini juga bermain di minda kami, jika pajak kita hanya dapat 65% mungkin habis baik 80%,tetapi dengan menggunakan akaun digital ia boleh mencecah 90% dari nilai marhun, sangat tinggi bukan…tapi sabar dahulu

Jika pajak anda cuma bayar upah simpan 1% sebulan, jika di SERY, beza spread harga jual belinya seperti diatas adalah ~5%, maksudnya jika niat anda untuk pajakan pendek, akaun SERY tidak sesuai, ia cuma sesuai untuk mereka pajak lebih 6 bulan, barulah berbaloi dengan spread harga yang dikenakan.

8. Adakah kami akan gunakan SERY?

Untuk pelabur sangat sesuai, untuk kami yang meniaga emas yang biasanya pajak hanya beberapa minggu terutamanya minggu gaji, mungkin tidak sesuai tetapi kami sangat recommendkan kepada pemegang tegar barang kemas, kenapa biarkan emas pegun di laci, biarkan emas bekerja untuk anda, laburkan… dan barang kemas pun lebih selamat di Peti Besi Yapeim berbanding pintu kayu grill besi bermangga SOLEX di rumah.

9. FAQ SERY

Layari FAQ di laman web Digital Yapeim disini

10. Promosi Akaun Digital SERY

Kongsikan introducer referral ID atau Introducer referral link untuk dapatkan komisyen RM3.00 setiap kali referral anda membuat transaksi*. Gunakan referral ID kami untuk mendaftar, tiada caj dikenakan.

Referral ID

12428213

Atau scan QR code disini

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Daftar Affiliate Program Wang Saku Yapeim Gold

Baru-baru ini Yapeim Gold telah berkerjasama dengan Siti Nurhaliza untuk melancarkan Wafer 1gm Jubli Siti (pink) dan juga Dinar 4.25gm Jubli Siti (black) sempena Jubli 30 tahun Siti didalam industri tanah air.

Mungkin ramai peminat siti tertanya-tanya bagaimana untuk membeli syiling dan dinar emas jubli siti.. serta bagaimana pula ingin menjadi affiliate untuk produk emas Siti Nurhaliza ini. Baik kami di Hargaemas akan investigate HOW…

Jika anda berminat untuk mendapatkan gold bar dan dinar emas Siti Nurhaliza boleh dapatkan di web YAPEIM AVANA

Daftar Affiliate / Referral Yapeim Gold

Produk gold bar keluaran yapeim ini dijual di platform avana, untuk mendaftar sebagai affiliate / referral di avana ini anda perlu untuk download apps avana, kami dah cuba daftar guna web version, memang tak ada lansung link affiliate, jadi nak tak nak memang kena guna apps avana

Klik hanya link disini untuk download apps avana dan automatik berdaftar sebagai affiliate Yapeim Gold

Selepas download, anda kena signup guna profile facebook (facebook sahaja, kami guna google tidak ada link affiliate).

Jika anda dah berjaya daftar affiliate, maka bolehlah share link produk-produk keluaran Yapeim Gold, komisyen biasanya dalam RM4 /pcs wafer terjual, selain syiling emas Siti, Yapeim juga mempunyai pelbagai lagi koleksi gold bar dan dinar emas.

Tapi sayang hanya produk gold bar sahaja boleh jadi affiliate, produk barang kemas nampaknya tidak ada dalam platform avana

Banyak juga company lain yang turut mempunyai affiliate link untuk produk bar mereka, kami akan kongsi dalan artikel akan datang

Siasatan Hargemas selesai, semoga membantu anda menjana pendapatan dari program wang saku Yapeim.. adios

Produk Gold Bar Malaysia

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

yapeim bayar online

Bayar Upah Simpan Dan Pinjaman Ar-Rahnu Yapeim Secara Online

Ar Rahnu YaPEIM (ARY) semalam memperkenalkan sistem ‘Ar Rahnu YaPEIM Online’ yang menawarkan kemudahan pembayaran secara atas talian bagi jumlah pembiayaan dan upah simpan pelanggan yang mempunyai pajakan di ar-rahnu Yapeim.

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan oleh kerajaan sejak 18 Mac lalu hinggalah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bersambung ke seluruh negara sehingga Disember ini, kaedah pembayaran secara atas talian merupakan suatu keperluan yang mendesak kepada pengguna.

Dapatkan Gold Bar & Barang Kemas Keluaran Yapeim Gold
View at Shopee

Dimana pengguna tidak perlu risau jika terlewat membayar upah simpan atau menebus barang pajakan kerana kita boleh menyemak sendiri bila barang pajakan tamat dan boleh membayar upah simpan didalam talian sahaja.

Oleh itu sistem yang diperkenalkan YaPEIM ini tepat pada masanya dan dapat memberi manfaat kepada semua pelanggan

Perkhidmatan ini mengenakan caj perkhidmatan serendah RM1.50 untuk setiap transaksi.

Bagaimana untuk mendaftar di “Ar-Rahnu Yapeim Online”
  1. Layari laman web Ar-Rahnu YaPEIM
  2. Klik pada menu Bayaran Online seperti diatas
  3. Daftar atau masukkan no IC untuk semak akaun
  4. Aktifkan akaun melalui email yang diterima
  5. Login masuk ke akaun dan semak akaun anda
Contoh paparan akaun pengguna untuk semua pajakan

akaun online yapeim
Selepas masuk ke akaun anda, bolehlah selesaikan pinjaman atau upah simpan di arrahnu Yapeim. sekian

Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, boleh semak FAQ “Ar-Rahnu YaPEIM Online”

Admin :Kalau kedai-kedai pajak lain pun sertakan servis macam ni, mudah urusan semua pemajak, jual beli tebus pajak online sahaja.

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro

Gold Bar Yapeim Edisi Khas Merdeka 2020 dan Covid 19

Yapeim Gold pada minggu lalu memperkenalkan 2 edisi khas gold bar Merdeka dan #kitamestimenang bersempena hari kemerdekaan Malaysia ke-63 pada 31 Ogos ini.

Selain Bar covid-19 dari public gold yang dikeluarkan bulan lalu (ekming masih belum terima lagi-preorder), bar dari Yapeim Gold ini cantik juga untuk dijadikan koleksi kenang-kenangan covid 19 untuk simpanan anak cucu akan datang.

Gold bar koleksi merdeka 2020 versi satu yang dikeluarkan Yapeim memaparkan bendera Malaysia tahun 2020 (Merdeka ke 63) bersama dengan corona-virus juga tugu negara manakala diruangan belakang pula disertakan gambar seperti pejuang berpedang memakai PPE menentang coronavirus di langit Kuala Lumpur.

Koleksi Merdeka versi kedua pula memaparkan petugas / frontliner memakai facemask dengan tanda peace dengan tagline #kitamestimenang, manakala dibelakang pula tangan pejuang menghancurkan coronavirus beserta map Malaysia.


Mana yang lebih cantik? jika tanya ekming..ekming pilih design satu, rare ada pejuang berpedang pakai PPE 🙂

Tempahan untuk gold bar ini setakat ini hanyalah untuk pre order sahaja.

Jika taknak menunggu untuk preorder, boleh try search di shopee atau lazada versi tahun lepas punya

Gold bar merdeka yapeim tahun lepas

Untuk membuat tempahan, boleh isikan borang tempahan di sini sekarang selagi stok masih ada dan tuliskan referral “Hargaemas” jika ada 🙂

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN ASAS NIAGA EMAS DARI KILANG
View Intro