Swiss Beli Emas Russia Langgar Sekatan Eksport Emas Eropah.

Pihak kastam Switzerland melaporkan minggu lalu sebanyak 3.1 tan gold bar bernilai hampir 200 juta dollar dibawa masuk ke sempadan negara eropah itu kali pertama sejak operasi tentera Russia di Ukrain.

KIRA VALUE EMAS KALKULATOR EMAS, AR-RAHNU, PAJAK GADAI
Kira Disini

Kargo yang membawa jongkong emas tersebut dipercayai dibawa masuk melalui United Kingdom (UK), pada bulan May lalu

Negara-negara eropah dan amerika mengenakan sekatan eksport emas keatas Russia pada bulan Mac lalu dan dalam persidangan negara-negara berkuasa G7 minggu lalu mengumumkannya secara rasmi.

Bagaimanapun sekatan emas negara2 G7 tidak memberi impak yang besar kepada Russia kerana negara BRICS yang terdiri dari India dan China iaitu pengimport dan pengeksport emas terbesar dunia masih lagi menjalankan urusniaga dengan Russia.

Pelbagai sekatan ekonomi yang dikenakan negara eropah dan amerika dipercayai tidak memberi kesan negatif kepada ekonomi Russia kerana ia tidak mendapat sambutan luas dari negara ekonomi besar yang lain dia Asia, Afrika dan Amerika Selatan.

SIMPLE GOLD TESTING KIT USING ACID TEST TO CHECK GOLD PURITY
Uji Emas Anda

Matawang Russia (rubble) masih terus mengukuh dan operasi ketenteraan Russia ke negara Ukrain berjaya menguasai kawasan seluas negara Belgium dan Spain bergabung.

Operasi ketenteraan Russia untuk denazification, demilitirized dan democratication keatas Ukrain masih berterusan dan setakat ini Russia telah menguasai lebih 20 peratus dari keseluruhan negara Ukrain.

BELAJAR CARA KIRA HARGA EMAS DAN SENARAI SUPPLIER KILANG
Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *