yapeim bayar online

Bayar Upah Simpan Dan Pinjaman Ar-Rahnu Yapeim Secara Online

Ar Rahnu YaPEIM (ARY) semalam memperkenalkan sistem ‘Ar Rahnu YaPEIM Online’ yang menawarkan kemudahan pembayaran secara atas talian bagi jumlah pembiayaan dan upah simpan pelanggan yang mempunyai pajakan di ar-rahnu Yapeim.

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan oleh kerajaan sejak 18 Mac lalu hinggalah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bersambung ke seluruh negara sehingga Disember ini, kaedah pembayaran secara atas talian merupakan suatu keperluan yang mendesak kepada pengguna.

Dapatkan Gold Bar & Barang Kemas Keluaran Yapeim Gold
View at Shopee

Dimana pengguna tidak perlu risau jika terlewat membayar upah simpan atau menebus barang pajakan kerana kita boleh menyemak sendiri bila barang pajakan tamat dan boleh membayar upah simpan didalam talian sahaja.

Oleh itu sistem yang diperkenalkan YaPEIM ini tepat pada masanya dan dapat memberi manfaat kepada semua pelanggan

Perkhidmatan ini mengenakan caj perkhidmatan serendah RM1.50 untuk setiap transaksi.

Bagaimana untuk mendaftar di “Ar-Rahnu Yapeim Online”
  1. Layari laman web Ar-Rahnu YaPEIM
  2. Klik pada menu Bayaran Online seperti diatas
  3. Daftar atau masukkan no IC untuk semak akaun
  4. Aktifkan akaun melalui email yang diterima
  5. Login masuk ke akaun dan semak akaun anda
Contoh paparan akaun pengguna untuk semua pajakan

akaun online yapeim
Selepas masuk ke akaun anda, bolehlah selesaikan pinjaman atau upah simpan di arrahnu Yapeim. sekian

Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, boleh semak FAQ “Ar-Rahnu YaPEIM Online”

Admin :Kalau kedai-kedai pajak lain pun sertakan servis macam ni, mudah urusan semua pemajak, jual beli tebus pajak online sahaja.

Dinar Emas Special Combo Set Public Gold Berakhir 1 November

Bagi mereka yang sukakan item limited, jangan lupa hari ini adalah hari terakhir untuk dapatkan set combo dinar baru Public Gold dengan pendant emas yang cantik, promosi singkat ini akan berakhir pada 11.59pm 1 November 2020.

Jangan lupa untuk dapatkan RM30.00 Off dengan menggunakan code KBFB

Design baru dinar Publid Gold dilancarkan pada Mei 2020 lalu menggantikan design lama dengan mutu, ketulenan dan harga yang sama.

2 Perbezaan ketara antara set dinar emas yang baru berbanding set dinar lama
  1. Set dinar emas PG yang baru dikilangkan di Malaysia dan tidak mempunyai sijil LBMA.
  2. Ia lebih mudah untuk dibuka dan dipegang berbanding design sebelum ini yang dilekatkan didalam kad.

Bagi mereka yang ingin mengabadikan dinar emas ini dalam bentuk aksesori , tidak rugi untuk terus membuat tempahan bersama pendant emas keluaran Public Gold.

combo dinar public gold

Limited Edition Combo Set (1 Dinar + Pendant)

Dimension : 10.00 x 10.00 x 10.00
Karat: 999.9 24K
Weight(KG): 0.20833
Price(RM): 1828.00

View at PGMALL

Tetapi, bagi mereka yang hanya ingin mendapatkan dinar emas pada harga special, boleh juga dapatkan disini

dinar public-gold 2020

2. 1 Dinar Special Deal (1 Dinar)

Dimension: 10.00 x 5.00 x 10.00
Karat: 999.9 24K
Weight(KG): 0.10
Price(RM): 1208

View at PGMALL


Jana income menggunakan PGMALL affiliate
Jual beli emas online, daftar dealer Public Gold
gold bar muhyiddin yassin

Gold Bar PM8 TS Muhyiddin Yassin ( Ready Stock )

Gold Bar PM series iaitu yang terbaru memaparkan wajah Perdana Menteri Malaysia ke 8, Tan Sri Muhyiddin Yassin kini boleh didapatkan secara terus di laman web PGMall

Pembeli juga akan menerima diskaun 8% untuk tempahan hari ini, harga untuk 1pcs sekitar RM350.00 per pcs. Jadi bagi mereka yang ingin menyimpan gold bar terbaru keluaran Public Gold jangan lupa dapatkan di PGMall, ekming x beli bar ini sebab ekming pembangkang. Bagi mereka yang pro PN, atau anak-anak #abah digalakkan lah beli, kalau tak beli kena rotan.

Dapatkan Bar #Abah di PGMall
Ingin jana income jual beli emas online, daftar dealer Public Gold

Gold Bar Yapeim Edisi Khas Merdeka 2020 dan Covid 19

Yapeim Gold pada minggu lalu memperkenalkan 2 edisi khas gold bar Merdeka dan #kitamestimenang bersempena hari kemerdekaan Malaysia ke-63 pada 31 Ogos ini.

Selain Bar covid-19 dari public gold yang dikeluarkan bulan lalu (ekming masih belum terima lagi-preorder), bar dari Yapeim Gold ini cantik juga untuk dijadikan koleksi kenang-kenangan covid 19 untuk simpanan anak cucu akan datang.

Gold bar koleksi merdeka 2020 versi satu yang dikeluarkan Yapeim memaparkan bendera Malaysia tahun 2020 (Merdeka ke 63) bersama dengan corona-virus juga tugu negara manakala diruangan belakang pula disertakan gambar seperti pejuang berpedang memakai PPE menentang coronavirus di langit Kuala Lumpur.

Koleksi Merdeka versi kedua pula memaparkan petugas / frontliner memakai facemask dengan tanda peace dengan tagline #kitamestimenang, manakala dibelakang pula tangan pejuang menghancurkan coronavirus beserta map Malaysia.


Mana yang lebih cantik? jika tanya ekming..ekming pilih design satu, rare ada pejuang berpedang pakai PPE 🙂

Tempahan untuk gold bar ini setakat ini hanyalah untuk pre order sahaja.

Jika taknak menunggu untuk preorder, boleh try search di shopee atau lazada versi tahun lepas punya

Gold bar merdeka yapeim tahun lepas

Untuk membuat tempahan, boleh isikan borang tempahan di sini sekarang selagi stok masih ada dan tuliskan referral “Hargaemas” jika ada 🙂

Promosi Aidiladha Gold Bar Serendah RM160 by AceJewels

Sedang ekming duk belek-belek emas online, ekming perasan ada iklan di Lazada ada promosi Aidiladha untuk gold bar IGR yang dijual serendah RM160 sahaja per pcs oleh AceJewels. Ace Jewels ni ekming kenal masa Penang jewelry Fair beberapa tahun dulu, (sebenarnya kenal sebelum tu lagi).

Dengar kata company ini listed di Bursa, mereka adalah pengedar untuk gold bar jenama IGR (Istanbul Gold Refinery) a member of LBMA, Comex dan Dubai Gold Exchange. Kiranya memang verified trusted punya seller lah.

promosi-raya-haji-gold-bar
Antara produk-produk IGR, ekming paling berkenan dengan dinar 999.9 dia, memang cun untuk jadi koleksi. Harganya? biasalah 1 dinar emas sama dengan harga semasa kambing, kiranya tahun ni kos seekor kambing mahu cecah RM1000++ (harga emas tengah mahal tahun ni)

dinar ace igr 999

Berminat dengan Gold Bar IGR sempena Promosi Aidiladha ni? Boleh dapatkan di Lazada ataupun Shopee.


P.S Dalam beberapa hari lagi (seminggu), umat islam akan merayakan perayaan kedua terbesar dalam kalendar islam iaitu Aidiladha atau biasa disebut Hari Raya Haji, ikut apa ekming belajar dulu-dulu, raya haji sepatutnya lebih besar dari raya puasa, tapi mungkin dah menjadi kebiasaan, raya puasa disambut lebih meriah kecuali di negeri Pantai Timur (kata orang2 pantai barat)

TAPI pada ekming macam SALAH je..raya puasa lebih meriah dr raya haji di kampung ekming (pantai timur).. mana mungkin raya haji lebih meriah, duit raya pun xdak, ada pun dapat daging free je..dahlah budak2 kene basuh perut kat sungai, abis basuh, satu hari bau isi dalam perut tu melekat tak hilang (pengalaman ekming masa kecik2)