daftar affiliate pgmall public gold

Cara Jadi Affiliate Public Gold Tanpa Daftar Agent

Public Gold adalah jenama gold bar paling famous di Malaysia, mempunyai rangkaian hampir di seluruh Malaysia dan mempunyai beribu-ribu agent dan pelabur emas melalui platform public gold mereka.

Bagaimana Untuk Mendaftar Agent Public Gold

Untuk mendaftar menjadi agent Public Gold / PGMALL boleh klik link bawah

Jika sebelum-sebelum ini untuk menjual produk Public Gold biasanya user perlu mendaftar sebagai agent , pada 2008 tidak silap anda kena membeli sekurang-kurangnya RM20k gold bar untuk menjadi agent biasa dan sekurang-kurangnya RM100k untuk menjadi master dealer.

Tetapi sejak PG memperkenalkan PGMall, user biasa pun boleh menjana income dengan hanya berkongsikan referral / affiliate link PGMall tanpa perlu mendaftar sebagai agent PG tetapi komisyennya mungkinlah tidak sebesar seperti agent itu sendiri, sekitar 0.5% dari sales serta juga cashback jika kita beli sendiri maksimum 3.5% berpandukan pada level shopper.

Bagaimana Untuk Menjadi Affiliate PGMall

Untuk mendaftar sebagai affiliate PGMall boleh mendaftar disini.

Bagaimana Pengiraan Komisyen PG Mall

Level shopper di PGMALL terbahagi kepada 4 level, iaitu biasa (Shopper), Super Shopper, Premium Shopper dan Elite Shopper. Setiap level mempunyai beza komisyen berlainan. Untuk naik dari shopper biasa kepada level keatas, user perlu referkan lebih ramai shopper berdaftar ke PGMall, contohnya dari shopper biasa ke Super Shopper memerlukan 50 shopper berdaftar dengan anda dan begitulah seterusnya. Senang je cuma daftar dan kongsikan link akan datang.

USER LEVELRef.S(%)SS(%)PS(%)ES(%)
Shopper (S)00.50.150.150.15
Super S (SS)501.00.150.150.15
Premium S (PS)2001.50.50.150.15
Elite S (ES)3002.00.50.50.15

Produk Jongkong Emas di PGMall

Daftar Affiliate Program Wang Saku Yapeim Gold

Baru-baru ini Yapeim Gold telah berkerjasama dengan Siti Nurhaliza untuk melancarkan Wafer 1gm Jubli Siti (pink) dan juga Dinar 4.25gm Jubli Siti (black) sempena Jubli 30 tahun Siti didalam industri tanah air.

Mungkin ramai peminat siti tertanya-tanya bagaimana untuk membeli syiling dan dinar emas jubli siti.. serta bagaimana pula ingin menjadi affiliate untuk produk emas Siti Nurhaliza ini. Baik kami di Hargaemas akan investigate HOW…

Jika anda berminat untuk mendapatkan gold bar dan dinar emas Siti Nurhaliza boleh dapatkan di web YAPEIM AVANA

Daftar Affiliate / Referral Yapeim Gold

Produk gold bar keluaran yapeim ini dijual di platform avana, untuk mendaftar sebagai affiliate / referral di avana ini anda perlu untuk download apps avana, kami dah cuba daftar guna web version, memang tak ada lansung link affiliate, jadi nak tak nak memang kena guna apps avana

Klik hanya link disini untuk download apps avana dan automatik berdaftar sebagai affiliate Yapeim Gold

Selepas download, anda kena signup guna profile facebook (facebook sahaja, kami guna google tidak ada link affiliate).

Jika anda dah berjaya daftar affiliate, maka bolehlah share link produk-produk keluaran Yapeim Gold, komisyen biasanya dalam RM4 /pcs wafer terjual, selain syiling emas Siti, Yapeim juga mempunyai pelbagai lagi koleksi gold bar dan dinar emas.

Tapi sayang hanya produk gold bar sahaja boleh jadi affiliate, produk barang kemas nampaknya tidak ada dalam platform avana

Banyak juga company lain yang turut mempunyai affiliate link untuk produk bar mereka, kami akan kongsi dalan artikel akan datang

Siasatan Hargemas selesai, semoga membantu anda menjana pendapatan dari program wang saku Yapeim.. adios

Produk Gold Bar Malaysia

yapeim bayar online

Bayar Upah Simpan Dan Pinjaman Ar-Rahnu Yapeim Secara Online

Ar Rahnu YaPEIM (ARY) semalam memperkenalkan sistem ‘Ar Rahnu YaPEIM Online’ yang menawarkan kemudahan pembayaran secara atas talian bagi jumlah pembiayaan dan upah simpan pelanggan yang mempunyai pajakan di ar-rahnu Yapeim.

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan oleh kerajaan sejak 18 Mac lalu hinggalah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bersambung ke seluruh negara sehingga Disember ini, kaedah pembayaran secara atas talian merupakan suatu keperluan yang mendesak kepada pengguna.

Dapatkan Gold Bar & Barang Kemas Keluaran Yapeim Gold
View at Shopee

Dimana pengguna tidak perlu risau jika terlewat membayar upah simpan atau menebus barang pajakan kerana kita boleh menyemak sendiri bila barang pajakan tamat dan boleh membayar upah simpan didalam talian sahaja.

Oleh itu sistem yang diperkenalkan YaPEIM ini tepat pada masanya dan dapat memberi manfaat kepada semua pelanggan

Perkhidmatan ini mengenakan caj perkhidmatan serendah RM1.50 untuk setiap transaksi.

Bagaimana untuk mendaftar di “Ar-Rahnu Yapeim Online”
  1. Layari laman web Ar-Rahnu YaPEIM
  2. Klik pada menu Bayaran Online seperti diatas
  3. Daftar atau masukkan no IC untuk semak akaun
  4. Aktifkan akaun melalui email yang diterima
  5. Login masuk ke akaun dan semak akaun anda
Contoh paparan akaun pengguna untuk semua pajakan

akaun online yapeim
Selepas masuk ke akaun anda, bolehlah selesaikan pinjaman atau upah simpan di arrahnu Yapeim. sekian

Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, boleh semak FAQ “Ar-Rahnu YaPEIM Online”

Admin :Kalau kedai-kedai pajak lain pun sertakan servis macam ni, mudah urusan semua pemajak, jual beli tebus pajak online sahaja.

Dinar Emas Special Combo Set Public Gold Berakhir 1 November

Bagi mereka yang sukakan item limited, jangan lupa hari ini adalah hari terakhir untuk dapatkan set combo dinar baru Public Gold dengan pendant emas yang cantik, promosi singkat ini akan berakhir pada 11.59pm 1 November 2020.

Jangan lupa untuk dapatkan RM30.00 Off dengan menggunakan code KBFB

Design baru dinar Publid Gold dilancarkan pada Mei 2020 lalu menggantikan design lama dengan mutu, ketulenan dan harga yang sama.

2 Perbezaan ketara antara set dinar emas yang baru berbanding set dinar lama
  1. Set dinar emas PG yang baru dikilangkan di Malaysia dan tidak mempunyai sijil LBMA.
  2. Ia lebih mudah untuk dibuka dan dipegang berbanding design sebelum ini yang dilekatkan didalam kad.

Bagi mereka yang ingin mengabadikan dinar emas ini dalam bentuk aksesori , tidak rugi untuk terus membuat tempahan bersama pendant emas keluaran Public Gold.

combo dinar public gold

Limited Edition Combo Set (1 Dinar + Pendant)

Dimension : 10.00 x 10.00 x 10.00
Karat: 999.9 24K
Weight(KG): 0.20833
Price(RM): 1828.00

View at PGMALL

Tetapi, bagi mereka yang hanya ingin mendapatkan dinar emas pada harga special, boleh juga dapatkan disini

dinar public-gold 2020

2. 1 Dinar Special Deal (1 Dinar)

Dimension: 10.00 x 5.00 x 10.00
Karat: 999.9 24K
Weight(KG): 0.10
Price(RM): 1208

View at PGMALL


Jana income menggunakan PGMALL affiliate
Jual beli emas online, daftar dealer Public Gold
gold bar muhyiddin yassin

Gold Bar PM8 TS Muhyiddin Yassin ( Ready Stock )

Gold Bar PM series iaitu yang terbaru memaparkan wajah Perdana Menteri Malaysia ke 8, Tan Sri Muhyiddin Yassin kini boleh didapatkan secara terus di laman web PGMall

Pembeli juga akan menerima diskaun 8% untuk tempahan hari ini, harga untuk 1pcs sekitar RM350.00 per pcs. Jadi bagi mereka yang ingin menyimpan gold bar terbaru keluaran Public Gold jangan lupa dapatkan di PGMall, ekming x beli bar ini sebab ekming pembangkang. Bagi mereka yang pro PN, atau anak-anak #abah digalakkan lah beli, kalau tak beli kena rotan.

Dapatkan Bar #Abah di PGMall
Ingin jana income jual beli emas online, daftar dealer Public Gold