luqman-gold-emas

Emas Murah Barang Kemas Terpakai – Luqman Gold

Musim sekarang harga emas sedang melambung tinggi. Ramai yang sedang pening samada untuk membeli ke atau menjual emas waktu harga tinggi hari ini, jangan pening-pening, setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian nya.

Walaupun harga emas dunia sedang mencapai paras harga tertinggi, masih ada suatu niche emas yang boleh dibeli pada harga yang berbaloi. Walaupun design mungkin sedikit old-school, niche barang kemas terpakai agak besar juga dikalangan peminat-peminat barang kemas kerana harganya yang jauh lebih murah berbanding harga emas pasaran semasa

Emas terpakai bermaksud barang-barang kemas lama yang dijual pembeli dan telah dibaiki balik untuk dijual kepada second user, sama macam kereta terpakai jugalah, cuma kali ini mediumnya adalah barang kemas.

Bagi peminat-peminat barang kemas terpakai, Luqman Gold sedang mengadakan promosi yang menawarkan pelbagai bentuk barang kemas terpakai untuk sajian mata anda. Jika berminat, Boleh layari katalog emas terpakai di telegram id @emasmurahloqman

Walaupun menjual hanya barang kemas terpakai, Luqman Gold memberi jaminan emas yang dijual adalah tulen dan pastinya tanpa upah. Pelanggan boleh COD sendiri di HQ Luqman Gold di Alor Setar dan Kuala Terengganu

Boleh terus join telegram Luqman Gold dengan click di link ini t.me/emasmurahluqman


Entry ini adalah entry berbayar di ( Promosi Emas Terbaru )

Gold Bar Yapeim Edisi Khas Merdeka 2020 dan Covid 19

Yapeim Gold pada minggu lalu memperkenalkan 2 edisi khas gold bar Merdeka dan #kitamestimenang bersempena hari kemerdekaan Malaysia ke-63 pada 31 Ogos ini.

Selain Bar covid-19 dari public gold yang dikeluarkan bulan lalu (ekming masih belum terima lagi-preorder), bar dari Yapeim Gold ini cantik juga untuk dijadikan koleksi kenang-kenangan covid 19 untuk simpanan anak cucu akan datang.

Gold bar koleksi merdeka 2020 versi satu yang dikeluarkan Yapeim memaparkan bendera Malaysia tahun 2020 (Merdeka ke 63) bersama dengan corona-virus juga tugu negara manakala diruangan belakang pula disertakan gambar seperti pejuang berpedang memakai PPE menentang coronavirus di langit Kuala Lumpur.

Koleksi Merdeka versi kedua pula memaparkan petugas / frontliner memakai facemask dengan tanda peace dengan tagline #kitamestimenang, manakala dibelakang pula tangan pejuang menghancurkan coronavirus beserta map Malaysia.


Mana yang lebih cantik? jika tanya ekming..ekming pilih design satu, rare ada pejuang berpedang pakai PPE 🙂

Tempahan untuk gold bar ini setakat ini hanyalah untuk pre order sahaja.

Jika taknak menunggu untuk preorder, boleh try search di shopee atau lazada versi tahun lepas punya

Gold bar merdeka yapeim tahun lepas

Untuk membuat tempahan, boleh isikan borang tempahan di sini sekarang selagi stok masih ada dan tuliskan referral “Hargaemas” jika ada 🙂

Promosi Aidiladha Gold Bar Serendah RM160 by AceJewels

Sedang ekming duk belek-belek emas online, ekming perasan ada iklan di Lazada ada promosi Aidiladha untuk gold bar IGR yang dijual serendah RM160 sahaja per pcs oleh AceJewels. Ace Jewels ni ekming kenal masa Penang jewelry Fair beberapa tahun dulu, (sebenarnya kenal sebelum tu lagi).

Dengar kata company ini listed di Bursa, mereka adalah pengedar untuk gold bar jenama IGR (Istanbul Gold Refinery) a member of LBMA, Comex dan Dubai Gold Exchange. Kiranya memang verified trusted punya seller lah.

promosi-raya-haji-gold-bar
Antara produk-produk IGR, ekming paling berkenan dengan dinar 999.9 dia, memang cun untuk jadi koleksi. Harganya? biasalah 1 dinar emas sama dengan harga semasa kambing, kiranya tahun ni kos seekor kambing mahu cecah RM1000++ (harga emas tengah mahal tahun ni)

dinar ace igr 999

Berminat dengan Gold Bar IGR sempena Promosi Aidiladha ni? Boleh dapatkan di Lazada ataupun Shopee.


P.S Dalam beberapa hari lagi (seminggu), umat islam akan merayakan perayaan kedua terbesar dalam kalendar islam iaitu Aidiladha atau biasa disebut Hari Raya Haji, ikut apa ekming belajar dulu-dulu, raya haji sepatutnya lebih besar dari raya puasa, tapi mungkin dah menjadi kebiasaan, raya puasa disambut lebih meriah kecuali di negeri Pantai Timur (kata orang2 pantai barat)

TAPI pada ekming macam SALAH je..raya puasa lebih meriah dr raya haji di kampung ekming (pantai timur).. mana mungkin raya haji lebih meriah, duit raya pun xdak, ada pun dapat daging free je..dahlah budak2 kene basuh perut kat sungai, abis basuh, satu hari bau isi dalam perut tu melekat tak hilang (pengalaman ekming masa kecik2)

pulut dakap pg mall

Promosi Pulut Dakap Special Preorder by PGMall

Berita baik bagi mereka yang masih mencari rantai tangan emas pulut dakap, di PGMall ada mengadakan Promosi Special Preorder untuk rantai tangan emas pulut dakap 916.

pulut dakap public gold

Nampak macam ada 3 versi harga :

  • 1. RM2099 – (Length) 15.0-16.5cm± (Weight) 6.5-7.0gm±
  • 2. RM2249 – (Length) 17.0-18.5cm± (Weight) 7.0-7.5gm±
  • 3. RM2399 – (Length) 19.0-20.5cm± (Weight) 7.5-8.0gm±

Design Rantai Tangan Pulut Dakap (2C – 2 color yellow & white )

Mereka yang berminat untuk dapatkan special order pulut dakap by PGMall boleh order disini, penghantaran percuma dan diinsurankan. Insyallah selamat.

Ingin jana income jual beli emas online, daftar dealer Public Gold

P.S Harga emas hari ini melantun naik sehingga RM5.00/gram dalam masa 12 jam, jarang sebenarnya harga emas naik mendadak tinggi dalam masa sehari, biasanya naik turun harga emas hanya sekitar RM0.50/gram sehari. Entah apa puncanya harga emas melantun naik hari ini. Ekming masih mengkaji kenapa dan bagaimana harga boleh melantun naik sehingga mencapai usd1850/onz (antara tertinggi, paling tinggi USD1900/onz pada 2011)

Lelongan Emas Online Di Ar-Rahnu Bank Muamalat

Bank Muamalat telah memperkenalkan platform lelongan barangan emas secara atas talian untuk mereka yang berminat mendapatkan emas lelong, boleh layari laman web Ar-Rahnu Auction

Pendaftaran sebagai pembida adalah percuma, talian telah di buka Sekarang!

Lelongan pertama bermula hari ini 13-7-2020 jam 10:00 pagi

1. Pertama user kena mendaftar dahulu di laman web tersebut, click signup

Signup

2. Kedua selepas login/daftar, pergi ke laman utama, boleh tengok jumlah item yang dilelong untuk sesuatu sesi

lelongan bank muamalat

3. Klik cawangan mana yang hendak membida

4. Pilih akaun/item mana yang hendak dibida

5.Lihat gambar item yang hendak dibida dan isikan jumlah bidaan anda

item-lelong-emas

Tips

Ini ekming cuba2 je.. kalau nak tahu jumlah lelongan tinggi, masukkan jumlah dibawah lelongan, dapat tahu nilai bidaan sekarang